Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Rozwozimy zaproszenia
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-06-30, 08:26   #46
Izumi
Wtajemniczenie

Dot.: Rozwozimy zaproszenia

Everla, ja myślę że AneczkaKoziol miała coś innego na myśli. Chodziło raczej o to, że skoro nie chcesz kogoś na swoim weselu/obiedzie/ślubie lub jego obecność jest Ci zupełnie obojętna, to nie ma potrzeby zapraszać takiej osoby w ogóle. No bo i po co? To Twój ślub i to Ty wiesz najlepiej z kim chcesz dzielić to szczęście. Natomiast rodzinę można po fakcie zawiadomić, żeby wiedzieli o związku małżeńskim ... ale też nie trzeba Natomiast jeśli komuś daje się zawiadomienie a ten ktoś domaga się zaproszenia to TRZEBA taką sprawę wyjaśnić. I to nawet nie z kultury czy szacunku, a nawet bardziej poto żeby potem zaoszczędzić sobie kłopotów. Bo to z tego potem naprawdę może niemiła sytuacja wyniknąć w tym szczególnym dniu. Więc jeśli ktoś nie rozumie, to trzeba najnajszybciej załatwić ten niemiły obowiązek i mu wyjaśnić że chocby nawet bardzo chciał to zaproszenia nie dostanie. ....
Ja sama wielu osób i to nawet z BLIŻSZEJ rodziny nie mam zamiaru zapraszać. Większości właśnie chyba tylko ew. wyśle po fakcie zawiadomienie ... chociaż i tak na pewno będą wiedzieć . Może się zdziwicie ale mam w planach nie zapraszać mojej chrzestnej! Mieszka co prawda w tym samym mieście i kiedyś dużo czasu u nas spędzała, ale jest tak koszmarną osobą, tyle złego wyrządziła, obie się nieznosimy, więc mam ją zapraszać TYLKO dlatego że formalnie jest moją chrzestną matką??
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując