2018-01-14, 14:43
|
|
Konto usunięte
|
Jak uczynić ten świat lepszym? Pomaganie, działalność charytatywna - zbiorczy
W związku z finałem WOŚP stwierdziłam, że to dobry moment, by zastanowić się, co robimy na co dzień, by uczynić świat lepszym?
Oczywiście jest tutaj cały wachlarz możliwości. Wolontariat, wpłata pieniędzy, 1% podatku, klikanie w Pajacyka, ale też zwykła pomoc dzień po dniu, odśnieżenie starszej sąsiadce, wreszcie nie marnowanie jedzenia. Temat pomocy też może być różnorodny - od pomocy starszym, poprzez pomoc dzieciom, ochronę środowiska, budowanie miejsc pracy, aż do walki z fermami futrzarskimi. Można zrobić naprawdę wiele, by uczynić świat lepszym. Oczywiście nie można zrobić wszystkiego, zazwyczaj koncentrujemy się na jednym aspekcie.
Jakie kwestie są dla was istotne i dlaczego?
W jaki sposób pomagacie? Na co powinniśmy zwrócić uwagę, a zapominamy o tym?
Poza tym chciałabym stworzyć listę sprawdzonych organizacji charytatywnych, którym spokojnie można przelewać pieniądze będąc pewnym, że dojdą w odpowiednie miejsce. Jakie interesujące przedsięwzięcia, które może nie są aż tak popularne jak WOŚP, chcielibyście rozpropagować?
Myślę, że warto byłoby też zebrać w jedno miejsce strony typu www.pajacyk.pl , w które wystarczy tylko kliknąć, by pomóc.
Zachęcam do dyskusji, a w międzyczasie polecam włączyć stream play dla wośp - to nic nie kosztuje, a pieniądze płyną. www.playdlawosp.pl
|
|
|