Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pudry, cienie, korektory mineralne - wątek ogólny
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-01, 13:52   #1036
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna
Dot.: Pudry, cienie, korektory mineralne??

Cytat:
Napisane przez frantic Pokaż wiadomość
Ale powiedz mi jak go nakładasz? Bo gdzieś widziałam, że podkład mineralny "wciera" się przy pomocy pędzla kolistymi ruchami. Jestem w tych sprawach zielona więc napisz mi czy tak trzeba, czy wystarczy nakładać go jak każdy inny puder np. tylko delikatnie muskając twarz i czy przy takim wcieraniu nie usuwa się filtra? Zamęczę Cię pytaniami...
Hehe nie zamęczysz No więc ja używam tylko pędzelka, który jest wraz z podkładem. Włoski ma krótkie, geste i raczej sztywne (choc się poddają) więc fajnie się nim nakłada. Nabieram na pędzelek i robię takie koła na całej twarzy, to wygląda tak jak facet wciera krem do golenia pędzlem
Czy wcieram? raczej nie, ot robię koła i to wystarcza. Chyba, że chcę nałożyć grubszą warstwę.
Ja na filtr nakładam bazę i na to podkład więc wydaje mi się, że filtr się nie ściera tym bardziej, że nie wcieram mocno podkładu.
Napewno nie używam do nakładanie pędzla do pudru sypkiego - moim zdaniem byłby za miękki.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora