Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ploteczki, plotusie, staraczki i mamusie :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-01-20, 21:47   #2303
zielinka_87
Zakorzenienie

Dot.: Ploteczki, plotusie, staraczki i mamusie :)

Cytat:
Napisane przez violino Pokaż wiadomość
Hej, hej, dziewczynki. Wpadłam nadrobić, ale zdaje się, że z komórki nie dam rady
Biedronie, widzę, się udało kolejne podejście?
Któraś jeszcze miała mrozaka wykorzystać, prawda? Udało się?

Mam nadzieję, że ogarniacie tę kuwetę

dla wszystkich

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Aa, i pomocy bardzo. Bo za chwilę zgubię piątą klepkę od tego liczenia. A dopóki tego nie ogarnę, to się skupić na niczym nie mogę.
Czy przy długim protokole, nawet jeśli antyki mam brać 40 dni, mogę normalnie liczyć 28 dni cyklu?

Czyli 2. dc - początek antyków, dalej od któregoś (20?) dnia stymulacja, i tak lecę do 28 dc i znowu 1 dc i ok. 20 dc punkcja? Tak pi razy drzwi, bo muszę chociaż wstępnie 2 tygodnie urlopu wypisać i nie jestem pewna na kiedy
W długim właściwa stymulację rozpoczynasz po zakończeniu anty i po zakończeniu wyciszania przysadki. Czyli najpierw anty tyle ile masz brać. U mnie min 15 dni ale zawsze brałam dłużej. Potem zaczynasz kłuć się gonapeptylem mniej więcej 10-14 dni a to ile czasu go bierzesz zależy od reakcji przysadki bo mogą go wydłużyć jeśli estradiol nie spadnie wystarczająco. Dopiero po gonapeptylu zaczynasz właściwa stymulację na wzrost jajeczek. Też trwa ona różnie 9-14 dni, potem ovitrell i za 36 h od zastrzyku punkcja

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora