BAN stały
|
Dot.: Mój TŻ to tata do bani.
Obejrzyj film „Ratowanie związku...” w YouTube
https://youtu.be/fhGf8kCTKCk
Ja ze swojej strony dodam kilka rzeczy jak to wyglada ze strony faceta.
-ględzenie przez kobiete ciagle o tym samym przynosi odwrotny skutek, bo facet po kilku staraniach by było tak jak chce kobieta to sie podda, bo spora część kobiet nie wesprze go psychicznie w staraniach, tylko jeszcze dowali mu młotkiem, "bo to nie tak jak ona tego oczekuje". Kobiety też tą umiejętność wynoszą z domu, albo sie nauczą, albo nie i wyedy rozwód, bo misiu nie robi tego co ja chcę...
-facet sie wycofa jesli będzie krytykowany za pierdoły, więc jak on i dzieci chcą sie bawić w jakis szczególny sposób który akurat tobie sie nie podoba, to lepiej sie ugryźć w język, bo zabawa ma sprawiać radość dziecku i ojcu
-facet musi mieć jakieś miejsce ucieczki i odstresowania, są różne, takie które marnują czas, np tv/alkohol/fb, oraz takie które rozwijają, np. Hobby warsztatowe/nauka nowych rzeczy/internet który uczy nowych rzeczy/silownia itp. (Ja np mam stolarnie, warsztat elektroniki, oraz pasiekę pszczelą) jak pozwolisz by facet uciekł na łatwiznę to będziesz miała przechlapane, bo facet straci zapał do nauki, a to dla nich jest bardzo ważne, bo facet uczy się do smierci...
-kobieta musi "pozwolić" swojemu partnerowi by był tym facetem w domu, nie wiem jak to dokładnie opisać, ale wiem jak to robi żona mojego brata, bo rozmawiałem z nią na ten temat, i mówiła "jak mam słoik do odkrecenia to ide do niego, i mu podziekuje, jak jest cos do zrobienia w domu, np wymiana kaloryfera, to go pochwalę nawet jak jest trochę krzywo, bo wiem że bym musiała wzywać fachowca do tego i mu extra zapłacić, a tak robota zrobiona, i zadowolony mąż.
Mnie też takie traktowanie przez ex spotkało, i skonczylo sie rozwodem właśnie z takich powodów jak wymieniłem wyżej, i w wypadku autorki widzę że też sie to stanie, bo ona juz zniszczeń narobiła, teraz została terapia, i nauczenie się przez autorkę tego, jak powinna traktować partnera by jej było dobrze, oczywiście jeśli jest na tyle dorosła ze zrozumie swój błąd, i spróbuje go naprawić.
Jesli natomiast jest zbyt dumna na to, to zostaje rozwód i rozpowiadanie wszystkim jaki to jej ex był zły, i że musiała to zrobić tylko z jego winy, bo przecież ona jest idealna, i wszystko robiła dobrze.
Nalezy też pamiętać o tym że bliższe więzi z dzieckiem mezczyzna nawiązuje dopiero jak dziecko zaczyna mówić, jednakże kobieta może sie postarać o to wcześniej "pozwalając" mu zajmowac sie dzieckiem, tylko "pozwalanie" a "narzucanie" to są dwie różne rzeczy.
Jest teraz coraz wiecej różne zawodów bo ludzie nie są nauczeni jak mają traktować partnera w zwiazku, dlatego niektóre kobiety tutaj wypisują bzdury, i one też bajprawdopodobniej zaliczą rozwód, lub podświadomie partnera traktują poprawnie, i sa szczęśliwe w zwiazku, lecz do konca nie wiedzą że tak to wszystko działa.
Jest to temat rzeka, ogromna ilość zależności, wiele ingormacji na ten temat w przystepnych formach jest na youtube, w mniej przystepnej formie w ksiazkach traktujacych o związkach i problemach w nich, oraz o sposobach radzenia sobie z nimi, dobra jest tez wizyta u psychologa(nie koniecznie razem), lecz z zaznaczeniem że chce się dowiedzieć "jak to działa" i dlaczego tak się dzieje, oraz czemu partner ucieka do swojej strefy komfortu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez dreker
Czas edycji: 2018-01-23 o 08:08
Powód: Dodanie linku yt
|