Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Za duże wymagania co do siebie?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-01-23, 20:07   #2
Cytokina
Interleukina Druga

Dot.: Za duże wymagania co do siebie?

Cytat:
Napisane przez ArekW Pokaż wiadomość
Może jakaś rada dla nowego forumowicza?
Tak. Słuchaj co do ciebie mówi twoja partnerka.

Wbrew pozorom seks sam w sobie nie jest jakiś skomplikowany, w tym nie trzeba mieć filozofii czy nie wiadomo jakiego doświadczenia. Sama czynność w swojej podstawowej definicji jest prosta.
Według mnie ważniejsze od doświadczenia jest odpowiednie dobranie się jako partnerzy - co z tego, że miało się wcześniej kilkadziesiąt kobiet, które lubiły daną rzecz skoro ta aktualna może tego nie cierpieć? Ważniejsze od wcześniejszych doświadczeń jest umiejętność słuchania - w tym także tego co się lubi, a co nie - i spełniania nawzajem aktualnych potrzeb ze swoją partnerką.
Być może właśnie twój brak doświadczenia zadziałał jako plus z tą konkretną kobietą? Mogłeś z czystym umysłem poznać kobiece ciało oraz to jak to konkretne ciało reaguje na konkretne rzeczy. Bez manier czy przyzwyczajeń wyniesionych i wyuczonych z kimś innym. Bo coś co sprawdza się u kogoś innego (nawet u większości) niekoniecznie sprawdzi się u konkretnej kobiety.

Jeżeli masz kompleks małego doświadczenia i chcesz na ten temat porozmawiać to zamiast walić "boję się, że cię nie zadowalam" (a miedzy wierszami: "nie wierzę w to co do mnie mówisz, okłamujesz mnie że cię zadowalam") możesz powiedzieć, że nie znasz wielu rzeczy i czy jest coś co chciałaby spróbować, urozmaicić, zmienić, czy mogła pokazać ci coś nowego co sprawia jej przyjemność itd. Albo możecie wymyślić zupełnie nową dla siebie rzecz i jej spróbować - wtedy oboje się czegoś nauczycie.
Cytokina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując