Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy osoba chora ma prawo do normalnego życia?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-01-23, 21:11   #2
ratunku261
Raczkowanie

Dot.: Czy osoba chora ma prawo do normalnego życia?

Cytat:
Napisane przez alfombra Pokaż wiadomość
Od kilku lat mam chorobę psychiczną... Nie jest to depresja, ale jest to jedna z tych ciężkich, poważnych chorób( nie mówię że depresja należy do lekkich).
Chyba nigdy nie pogodzę się z tym, że mnie to spotkało.
Gdy czytałam na tym forum jakieś wątki, w których ktoś opisuje, czy związać się z osobą z problemami psychicznymi to każdy odradza, mówi, że życie z taką osobą jest trudne, że przejdzie przez piekło itd.
Jestem osobą młodą, mam marzenie mieć męża, dzieci, dom.
Po prostu rodzinę.
Ale często mam myśli, że nikt nie będzie potrafił być w związku z osobą chorą.
Na codzień funkcjonuję normalnie, pracuję, uczę się. Biorę leki, więc jest ok. Chciałabym być zdrowa, jednak tak się nie stanie, więc muszę zaakceptować to co mnie spotkało.
Bo tak naprawdę każdy może zachorować.

Tak bardzo chciałabym móc dzielić z kimś swoje życie. Być szczęśliwa, ale w głowie ciągle mam myśli, kto by chciał chorą dziewczynę, albo dzieci. Przecież mogą to odziedziczyć...
Proszę, wypowiedzcie się co myślicie na ten temat, czy taka osoba może mieć normalne życie, czy jest skazana na samotność?
Zalezy jaka choroba, bo sa choroby psychiczne mocno rzutujące na relacje. Jeśli się leczysz i funkcjonujesz normalnie to dla odpowiedniego czlowieka to nie bedzie przeszkodą.
W koncu kto jest zdrowy psychicznie w 100% Kazdy ma jakieś problemy . Malo napisałaś o chorobie, wiec tez odpisac mogę ogolnie.
ratunku261 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując