2018-01-25, 13:54
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Dużo dziś dobrych wieści i trochę choróbsk widzę. Wybaczcie nie mam czasu dziś, więc cieszę się z Wami zbiorowo z wszystkich dobrych wieści i zdrówka życzę! [emoji8]
norciu, bouncuję bardzo z Tobą! Cieszę się, że już wszystkie jesteśmy takie zaawansowane [emoji2]
Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary
Folinka mam obecnie płytki 97. Muszę raz w miesiącu chodzić do hematologa na pobranie krwi - 4 ampułki! I wizytę, jak będą płytki spadać to wizyty będą częstsze. Poza tym na następnej wizycie dostanę jakieś zaświadczenie które muszę pokazać w szpitalu w dniu porodu, informujące jaki rodzaj znieczulenia i w jakiś sposób poród może się odbyć przy różnej ilości płytek. Tyle że u mnie wchodzi w grę tylko CC i znieczulenie ogólne....
|
No tak, znowu zapomniałam [emoji16]
4 ampułki za każdym razem? Aż tyle z Ciebie wysysają? Rany, może tylko za pierwszym coś więcej badań było... Płytki to przecież w najzwyklejszej morfologii się sprawdza.
Cytat:
Napisane przez Elaaaa
Dziewczyny powtórzę pytanie, czy któraś z Was się orientuje jakie powinno być TSH w ciąży? Net mówi do 2,5, więc mam za wysokie, ale jak to jest w praktyce? Pojawiał się tu ten temat, niektóre z Was biorą leki przy jakiej wartości?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Niestety nawet wśród lekarzy zdania są podzielone. Choć coraz częściej już uważają, że powinno być poniżej 2. 2,5 to już maks! 
Ale też bez paniki, masz bardzo delikatnie przekroczone, choć oczywiście najlepiej, żeby endokrynolog zdecydował.
|
|
|