Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Problemy w pracy ze współpracownikami
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-01-30, 19:29   #49
cava
Zakorzenienie

Dot.: brak komunikatywności w pracy

Cytat:
Napisane przez gilda9 Pokaż wiadomość
Hmm, zawsze myślałam, że taki pracownik jest lepszy niż ktoś, kto wręcz na odwrót- wprowadza zamęt, skłóca wszystkich, za bardzo zagaduje... W innych pracach, na studiach, kursach szybo łapałam kontakt z ludźmi, bo byli to ludzie na takim samym poziomie co ja- studenci, którzy również byli nowej w danej pracy, a tutaj zderzenie z poważną praca, gdzie wszyscy pracownicy wiele starsi i doświadczeni w fachu. To mnie blokowało, by swobodnie się przy nich czuć;/
Może gdyby byli tam inni młodzi ludzie to byłoby inaczej, ale dobiło mnie to stwierdzenie, że nie jasno się wyrażam i mam problem z poprawnym komunikowaniem się...
Z tego co napisałaśvwcześniej, to raczej nie chodzi o to.
Chyba mylisz komunikatywność z towarzyskością.
Nie zarzucono ci braku towarzyskości tylko problemy z jasnym wyrażaniem się.
Napisałaś ze kierowniczka Ci powiedziała między innymi, że nie odpowiadasz jasno na pytania tylko „ mieszasz wszystko w koło”. To brak komunikatywności właśnie. Mówisz, ale nic z tego nie wiadomo.

To chyba jest ten trop. Popracuj nad logiką wypowiedzi, precyzją pytań i odpowiedzi. Są na to ćwiczenia.

I nie załamuj się i nie schizuj, pierwsza praca jak pierwsze szczeniackie związki.
Pierwsze koty za płoty, wyciągać wnioski, uczyć się na błędach. Powodzenia!

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując