2008-07-06, 13:00
|
#858
|
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2008-05
Wiadomości: 44
|
Dot.: Dania Dietetyczne - przepisy
SOS KOPERKOWO-CZOSNKOWY
400 ml jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu light
1 duży ząbek czosnku
pęczek koperku
sól
Koperek drobno posiekać , zmiażdżyć czosnek ( ew. drobniutko posiekać ) , wymieszać wszystkie składniki , pozostawić w lodówce na godzinę . Idealny do placków ziemniaczanych, ale można eksperymentować 
Koffee - nie ma za co
Ja tak przygotowuję pomidorki do sosów pomidorowych
Pomidory muszą być dojrzałe i twarde
Umyć dobrze pomidory, osuszyć, następnie pokroić w kawałki..
.. a potem przetrzeć przez sito pozostawiąjąc w nim tylko skórki i pestki...
.wylać przetarte pomidory na drobne sitko i pozostawić na kilka minut żeby odciekły.
|
|
|