Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Rozstanie przez jego rodziców ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-02-11, 20:46   #11
januszpolak
Zakorzenienie

Dot.: Rozstanie przez jego rodziców ?

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Ja absolutnie nikogo nie namawiam i nie mam takiego zamiaru. Nikłe szanse, to nie zerowe. A ja wszelkie rozmowy na temat ilości dzieci, a wcześniejsze pytania, kiedy dzieci, załatwiłam krótko. Po prostu nie możemy mieć dzieci naturalnie i korzystamy z pomocy, a zaplanowaną mamy trójkę dzieci, jednak moja macica, to nie taśma produkcyjna i patrz odpowiedź pierwsza. Temat się skończył. Czasem na serio warto powiedzieć, o co chodzi, niż przeżywać takie rozmowy z nieświadomą (poniekąd bliską osobą - przyszłą niedoszłą babcią) osobą. No i może warto powiedzieć tej pani, jak sytuacja wygląda, bo może ona niesamowicie marzy o wnukach, co chwilę będzie poruszać ten temat i przeżywać, że wnuczek się nie pojawia. Pewnie jak będę w "odpowiednim" wieku, też będę myśleć o zostaniu babcią i chciałabym mieć świadomość, że syn absolutnie nie chce mieć dzieci, jego kobieta nie chce/nie może ich mieć/ma faceta lub chce zostać księdzem. Mam 1 dziecko i raczej na tej ilości się skończy, więc innych szans na posiadanie wnuków raczej nie mam, to po co mam się kiedyś nakręcać niepotrzebnie? Sama niedawno palnęłam do mojej koleżanki (która ma 3 lub 4 malutkie rasowe pieski, które traktuje jak swoje dzieci. Po ślubie jest kilka lat), że jak zdecyduje się na dzieci, psy będą w rozpaczy. Za niedługo na fejsie pojawiła się akcja, gdy ujawniały się laski, które są 1 na 5 (niepłodnych). I jak zobaczyłam jej zdjęcie z kartką, chciałam się zapaść pod ziemię. Teraz już nie poruszam tematu nieposiadania dzieci.
Nie każdy musi mieć zaplanowane dzieci, niektórzy po prostu nie chcą ich mieć i tyle.
januszpolak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując