Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Scent Bar IV
Wątek: Scent Bar IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-07-07, 11:17   #3973
taiwa
Zadomowienie

Dot.: Scent Bar IV

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Boże...
Nie mogę sobie wyobrazić, jaki ten chłopak musi być nieszczęśliwy.
Wychowany w rodzinie, w której obojętnie patrzy się na los zwierzęcia, które było z nimi 10 lat? Jedyne, co przyszło mu do głowy, po to, żeby nie porzucać psa to zabicie go? Jest tak samotny, że będzie wielokrotnie wracał w miejsce, gdzie go nie chcą i tak nieprzystosowany, że nie potrafi zdobyć ludzkiej sympatii i podziwu, którego tak mocno pragnie.
Biedne dziecko...
Sabbacie drogi naprawde chyle przed Tobą czoła Doskonale ujełaś to, co mnie przychodziło na myśl, jako klasyczne postępowanie "wykopią drzwiami, wejde oknem" i przy tym jeszcze dokładnie wszelkich starań, żeby wykopali
I wydaje mi się, że to wracanie nie jest powodowane tym, że ta osoba forum lubi, że jest to jego pasja, a kontakt z ludźmi z forum sprawia mu przyjemność. Myśle, że to jest powodowane chęcią zaimponowania gdziekolwiek, chęcią bycia kimś ważnym, choćby w najmniejszej społeczności- i stąd też chyba nieco sztuczny i rozdmuchany w moim odbiorze, pęd tego osobnika do perfum niszowych Ehhh szkoda gadać tak wogóle...

Cytat:
Napisane przez dominikaha Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ja się muszę wyżalić TŻ mi wyciął taki numer, że miałam cały dzień z głowy I to jeszcze dzisiaj (właściwie to już wczoraj), kiedy to jest podwójne święto - moje imieniny i trzecia rocznica naszego poznania się
Mieliśmy jechać razem nad morze, planowaliśmy to już od dawna. Rozmawialiśmy o tym wiele razy i widział jak się z tego cieszę. Tymczasem jakiś tydzień temu zadzwonił do mnie i powiedział, że nasz wspólny kolega ze znajomymi akurat niedługo jedzie nad morze i że moglibyśmy jechać z nimi. Powiedziałam, że sama nie wiem, bo akurat termin mi nie pasuje. A on na to, że jak ja nie chcę, to pojedzie sam z nimi! Wkurzyłam się i powiedziałam, żeby robił co chce, ale liczyłam oczywiście, że przemyśli to jeszcze. Minął może z tydzień, a on od tego czasu w ogóle nie odzywał się do mnie, nie było go na gg, nie dzwonił, nie odpisywał na smsy - no żadnego kontaktu. Ale dzisiaj w końcu raczył odpisać. Na moją wiadomość "Dlaczego się nie odzywasz?" przyszła odpowiedź "Jestem nad morzem i nie noszę telefonu"! A jak go spytała, czy wie jaki dzisiaj mamy dzień, to też oczywiście nie wiedział
Jestem bardzo, bardzo wkurzona. Nie dość, że popsuł mi ważny dzień, to jeszcze tak mnie wykołował z wyjazdem Przepraszam za przydługiego posta, ale jest mi tak przykro, że musiałam
Dominiko, wydaje mi się, że Cię rozumiem, bo sama kiedyś przez swoją głupotę i kłótliwośc, omało nie pozbawiłam się wakacji z moim TŻ. Wakacje zaplanowane, wszystko wykupione, dwa dni przed wyjazdem wybuchła sprzeczka o jakiś drobiazg, która niestety przerodziła się w niczego sobie kłótnie, którą ja podsumowałam ze złości słowani "to mam to gdzieś, jedź sobie sam!". Następnego dnia się nie widzieliśmy, w dzień planowanego wyjazdu dzwonie do niego, pytam gdzie jest, a mój TŻ oświadcza mi że już dojeżdża do lotniska Rzecz jasna szału dostałam po raz drugi, zagroziłam mu ciężkim uszkodzeniem ciała, jeśli tylko wsiądzie do tego samolotu ale moje kochanie było nieugiete, bo przecież powiedziałam, żeby sam sobie jechał Po tej rozmowie w ataku lekkiej histerii "drań nie będzie się wylegiwał dwa tygodnie na złotych piaskach beze mnie" zabookowałam najbliższy lot, spakowałam walizki i chyba dwa dni po nim dotarłam na miejsce. Z tego jaki twardziel jestem i jak potrawie wytrwać przy swoim zdaniu smiał sie jeszcze pare miesięcy później Ale ja zrozumiałam, że jak facetowi się powie rób co chcesz- to zrobi, i nie zawsze czuje potrzebe przekonywania nas do czegoś, oraz proszenia, żebyśmy coś zrobiły
U Ciebie Dominiko, to troche inna sytuacja, bo to on powiedział "to pojade sam", ale wydaje mi się, że gdybyś Ty jasno postawiła sprawe wtedy, to pewnie by z wyjazdu z przyjaciółmi zrezygnował.