Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Przyjaźń z byłą
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-02-12, 18:48   #2
stitches
Zadomowienie

Dot.: Przyjaźń z byłą

Cytat:
Napisane przez padpdz Pokaż wiadomość
Witajcie,

Jestem w świeżym związku. Od początku wiedziałam że mój luby ma wielu przyjaciół

i znajomych. Od początku znajomości wiedziałam że 2-3 razy w miesiącu pracuje ze swoją byłą. Przyjaźnią się, czasem rozmawiają przez telefon. Wiem o tym, poznałyśmy się, byli ze sobą przez miesiąc około 3 lata temu ale nie wyszło im. Co sądzicie? Być bardziej czujna? Co z zazdrością? Nie odpowiada mi to ale z drugiej strony nie mogę mu wybierać przyjaciół tym bardziej że nie robią nic złego. Co radzicie? Zmądrzeć?
Może nie tyle zmądrzeć co zdystansować się. Masz rację w tym, że nie możesz mu wybierać przyjaciół, ale spróbuj to wziąć na logikę. Skoro to było 3 lata temu i przez te 3 lata nie stworzyli nic trwałego, a jedynie miesięczny związek, który dawno temu się rozpadł to czy naprawdę masz się o co martwić? Twój facet dodatkowo był skłonny poznać nowa dziewczynę i sie z nią związać, byl z Tobą szczery, nie ukrywał faktu, że coś między nimi było. Moim zdaniem nie masz powodu do zmartwień. Spróbuj poznać tę dziewczynę bardziej, może to Cie uspokoi i utwierdzi w przekonaniu, że nic między nimi nie ma i również zyskasz przyjaciółkę. Tylko nie nastawiaj się do niej przy starcie źle i nie traktuj jej od początku jak jakiejś rywalki, bo to tylko pogorszy sprawę, a chłopak zwieje widząc zadatki do obsesyjnej zazdrości.
stitches jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując