Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Życiowa decyzja: chłopak, praca, rodzina, studia.. błagam pomózcie jestem w kropce :(
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-07-08, 14:34   #49
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka
Dot.: Życiowa decyzja: chłopak, praca, rodzina, studia.. błagam pomózcie jestem w kro

Tak z nieco innej beczki

Mam wrażenie, że z jednej strony robisz naprawdę dalekosiężne plany i próbujesz ustalać wszystko na kilka(naście) lat w przyszłość, nie biorąc pod uwagę tego, że różnie się w życiu dzieje, a z drugiej strony, jakby nie podejmujesz żadnych kroków w kierunku realizacji swoich planów.

Piszesz, że chciałabyś studiować FiR oraz pedagogikę, ale moim zdaniem nie zrobiłaś do tej pory nic, co mogłoby Ci ułatwić studia na którymkolwiek z tych kierunków. Chcesz złapać dwie sroki za ogon, a biorąc pod uwagę wyniki Twojej matury myślę, że może być Ci ciężko dostać się na jakiekolwiek studia.

Orientowałaś się w ogóle jakie są wymagania na poszczególne kierunki? Dlaczego nie zdawałaś matury na poziomie rozszerzonym z żadnego z przedmiotów?

Nie chciałabym, żebyś odebrała moje słowa jako atak. Po prostu nie bardzo potrafię zrozumieć tę rozbieżność pomiędzy robieniem wielkich planów i absolutnym nieprzygotowaniem się do realizacji któregokolwiek z podpunktów.