Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Podwójne standardy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-02-18, 10:52   #3
Calla_
Rozeznanie

Dot.: Podwójne standardy

Z płaceniem u kobiet to jest naprawdę różnie. Rozmawiałam kiedyś na ten temat że znajomymi. Dla niektórych dziewczyn to standard, że mężczyzna płaci, dla innych to niedopuszczalne, a są jeszcze takie, którą chodzą na randki z Internetu nawet gdy im się facet nie podoba, żeby właśnie załapać się na darmowy posiłek, wypad w ciekawe miejsce itd. Jest to mniejszość, ale znam osobiście takie przypadki i nawet podziwiam, bo nie byłabym się w stanie tak poświęcić, żeby iść na randkę tylko po to, żeby zjeść za darmo.

Jednak znam też dużo dziewczyn, które zawsze płacą po pół albo jeśli facet stawia pierwszy wypad to kobieta drugi. Sama praktykuję i moim zdaniem jest to najlepsza opcja, żeby potem nie było kwasów w razie trwania kontaktu i pretensji, że jak to: On wydał pieniądze i nic z tego nie ma! Skandal! Słyszałam o takich sytuacjach wielokrotnie, więc jeśli pozwalam płacić za siebie to zazwyczaj w sytuacji, gdy ktoś mi się podoba i będzie kolejne spotkania.

Ale w praktyce nie wiem co ci poradzić poza wpisaniem tego w opis portalu. Najszybciej to wyeliminuje nieodpowiednie kandydatki.

Jeszcze tylko słowo co do tytułu: Moim bardziej to jest bardziej wymaganie co do faceta wynające z tradycyjnych i bardziej konserwatywnych wartości. Szukaj kogoś kto ich nie wyznaje, a większe prawdopodobieństwo, że będzie chciała dzielić warunek 50/50.
Calla_ jest offline Zgłoś do moderatora