2018-02-18, 11:43
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Podwójne standardy
Cytat:
Napisane przez Damianek1234
Rozmawiałem z jedną koleżanką na ten temat i stwierdziła, że to facet powinien płacić jeśli jest dżentelmenem i już. Argumentowała to tak że to kobieta traci czas spotykając się z facetem, traci czas na ubieranie się w kiecki, malowanie itp. No dobra ale przecież jako facet ja też tracę czas na spotkanie, też stosuję różne kremy do rąk, twarzy, lepszy szampon, droższy perfum itp. Też staram się ubierać dużo lepszej jakości ciuchy niż na odzień w dodatku zwracam uwagę o szczegóły czy czasami nie ma jakiejś plamy czy dobrze się wyprało, czy jest dobrze wyprasowane itp.
|
A wiesz że to jest oszustwo? Skoro na co dzień chodzisz jak bezdomny a na randke sie odpicujesz jak Stróż. A na co dzien nie zalezy Ci by miec dobrze wyprasowana koszule i bez plamy?
Ja na pierwszych randkach płace za siebie chyba że facet pyta czego sie napije, widac że on zaprasza itd to wybieram najtanszy sok np za 5-6 zł jak wiecej to płace za siebie, bo nie chce urazic faceta że moze sądzę że on nie ma 5 zł. Kiedy np spotykamy sie dłuzej to płace za siebie. Nie chce by wygladalo że nie stać mnie na herbate. Moj tż gdy sie dopiero spotykalismy kupował bilety przez neta i chciałam mu oddawac ale był uparty i nie zawsze chciał. Mowił że to mu sprawia satysfakcje gdy za mnie płaci. 
Problem pojawia sie gdy słysze "przyjmuje jak mi oddajesz bo sie z tym źle czujesz gdy ja płacę, ale wtedy i ja sie z tym źle czuje że przyjmuje" I mamy problem  
My z tż chodzilismy na spacery. Do kawiarni tylko jak było za zimno na spacer. Dzieki temu on sprawdził czy jestem materialistka a ja jaką ma kondycje na długie dystanse.
Edytowane przez White_Dove
Czas edycji: 2018-02-18 o 11:50
|
|
|