Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Co jest dla was zdradą?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-02-22, 11:32   #2
Kolorowa5453
Przyczajenie

Dot.: Zdrada- jak to ugryźć?

Cytat:
Napisane przez vakkerorchid Pokaż wiadomość
Witam wszystkich! Temat zdrady to temat tabu i bardzo kontrowersyjny. Lecz co zrobić jeśli do niej dojdzie i się o tym dowiemy? Zrozumieć, wybaczyć, zapomnieć czy się nie da? Zostawić, zapomnieć, mieć nowego? Jak ugryźć jej temat? Co sądzicie, jak sobie z tym poradziliście?
Nawet jeśli nie macie w tym "doświadczenia" chciałabym przeczytać opinie na ten temat, mimo tego, że ''na tyle się znamy, na ile się poznaliśmy''.
Nie ważne jak mocno bym kochała, zdrada zmieniła by zapewne moją miłość w gniew i nienawiść. Raczej nie dałabym drugiej szansy takiej osobie, skoro potrafiła zrobić to raz zapewne zdając sobie sprawę z konsekwencjami takiego działania, bałabym się że znów ten ktoś mnie skrzywdzi..

Ale oczywiście wszystko zależy od wielu czynników, inaczej spojrzę na tą sytuację gdy to będzie np. pod wpływem alkoholu, mocnym wpływie, i kiedy nie koniecznie ta osoba była by inicjatorem takich zachowań, a inaczej na coś co trwało dłuższy okres czasu i dowiedziałam się o tym podczas trwania takiego układu.

Na moją decyzję miałby też zapewne fakt z jakiego żródła dowiedziałam się o tym. Gdyby mój chłopak przyszedł do mnie i opowiedział o całym zajściu zapewne inaczej bym na to patrzyła, bo wiedziałabym że żałuje tego co zrobił, dlatego mi o tym opowiada, że daje mi możliwość wyboru, podjęcia decyzji...
Kolorowa5453 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując