Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - a z 1980?
Wątek: a z 1980?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-07-09, 21:28   #235
LilStar
Wtajemniczenie

Dot.: a z 1980?

Cytat:
Napisane przez Titania Pokaż wiadomość
Witam równiez Fajnie ze ktos załozył watek dla rocznika '80
powiem prawde, nie tesknie za Polska jako taką, w UK odpoczywam od meczącej mnie polskiej mentalności swoich sąsiadow, niskich zarobków, afer, polityków itp itd w Polsce nażyłam sie 26 lat i szczerze powiedziawszy miałam dosyć, potrzebowałam zmiany, DUŻEJ ZMIANY wiec wyjechałam i jestem tu juz prawie rok, a dokładnie za 5 dni bedzie rocznica mojego pobytu. w Walii jestem z kilku powodow, głowny: moj Tż to anglik, poza tym ja jestem po anglistyce wiec zainteresowania w tym zakresie, jezyk, kultura UK itp
tu oddycham, poznaje kulture, nasiakam, przyglądam sie, obserwuje, uczę sie, zdobywam brytyjskie papiery

a propos wieku, 90 % kolezanek z Polski jest juz męzata i dzieciata a niektore to nawet juz po rozwodzie, wiec czuje sie troche w tyle ale moze nadrobie tez zaleglosci w ciagu najblizeszego roku, kto wie...
może dlatego łatwiej Ci tam bo masz przy sobie Bliską Osobę
czasem potrzebne jest tsakie odcięcie się żeby poczuć, że się żyje, spełnia swoje marzenia.
z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że nie zamierzasz wracać.
to prawda, że wiele Dziewczyn ma już Rodziny, Dzieciaczki-ale wydaje mi się, że nie musimy sie z tego powodu czuć gorsze-na wszystko przyjdzie odpowiedni moment. u jednych jest to szybciej u innych później.
ale czasem zazdroszczę naszej Sławce Synusia-oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu

dużo mieszka w Twoim mieście Polaków? nie brakuje Ci polskiego chlebka?podobno za tym tęsknią Polacy.
trzymam kciuki za nadrabianie