2008-07-09, 22:07
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: a z 1980?
Cytat:
Napisane przez madlen28
Ja po skonczeniu studiów zdecydowałam się wyjechać....do Szwajcarii..byłam tam ponad 4 lata...nie żałuje ale...gdybym została w polsce to już może bym coś osiągneła a tak to musze zaczynać od początku tutaj a nie jest łatwo bo doświadczenia brak i takie tam...ale jak powiedziałam wiele mnie nauczył ten wyjazd..przedewszystkim samodzielności....
byłam tam sama i tego kogoś mi chyba brakowało....
no ale nic już jestem w domu więc musze jakos sobie to żcie tu ułożyć...wiem że potrzeba na to czasu ale...damy radę 
a Ty zamierzasz również wrócic bo z tego co mówisz to chcesz tutaj w Polsce założyć szkołę więc życze powodzenia..będe trzymała kciuki żeby sie wszystko udało... 
|
Nie ja miałam na mysli szkołe jezykowa w Uk. jesli moje zycie ulozy sie nie po mojej mysli to wroce do domu, mam do czego, mam rodzine, mam własne mieszkanie i pewnie tez musiałabym zaczynac od nowa ale narazie chciałabym tu układac sobie zycia bo tu mieszkam z moim chlopakiem
a w szwajcarii nie dało rady zapoznac kogos? gdzies slyszałam ze szwajcarzy to bardzo chlodni i powsciagliwi ludzie, to prawda?
nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, moze to czego nauczyłas sie w szwajcarii zastosujesz na polskim gruncie nie podawaj sie, nadrobisz wszystko trzeba bedzie tylko zacisnac zeby i przeć do przodu
na pewno dasz rade, jesli lepiej czujesz sie w Polsce, to działaj! a połowka sie pewnie pojawi pewnego dnia, znienacka, nawet nie zauwazysz kiedy 
zycze Ci wielkiej miłosci życia
|
|
|