Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - szopa trzaśnięta prądem:)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-10-14, 15:56   #5
Midi
Zakorzenienie

Dot.: prosze o sugestie....

O ile dobrze widzę, to masz coś takiego, jak ja do niedawna, tylko ja mam krótsze włosy
Mi środki typu wspomnianego sunsilka i inne preparaty doraźne nie bardzo pomagają. Za to zaczęłam włosy regenerować, bo to jest zewnętrzny objaw ich osłabienia i zniszczenia, no i już (po 3 tygodniach) jest trochę lepiej.
Oczywiście do każdego mycia dobra odżywka do spłukiwania. Co drugie mycie maska intensywnie regenerująca (myję włosy co drugi dzień, więc wychodzi 2 x w tygodniu). Dodatkowo preparaty zabezpieczające przed wysoką temperaturą, jeśli suszę włosy (niestety czasem muszę). Czasem odżywka bez spłukiwania w sprayu, kiedy wydaje mi się, że są bardziej przesuszone niż zwykle. Po myciu rozczesuję je grzebieniem z szerokimi zębami na mokro. Do czesania używam szczotki z włosia naturalnego, po której włosy się nie elektryzują za bardzo.
W zeszłym roku od elektryzowania się wybawił mnie zestaw "zimowy" Pantene Pro-V, ale ten problem mogą też na pewno rozwiązać inne dobre kosmetyki.
Efekt nie będzie natychmiastowy - jak mówiłam, po 3 tyg. widzę, że zaczyna być lepiej, ale to jeszcze nie to, co bym chciała osiągnąć...
Doraźnie to myślę, że pomógłby Ci też jedwab, który ma zresztą działanie regenerujące.
Midi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując