2008-07-10, 19:03
|
|
Raczkowanie
|
przygarnięcie drugiego pieska gdy jeden już jest :)
Mam pewien dylemt a Wy pasjonatki kochające czworonogi napewno mi pomożecie.
Mam już jednego psa Bokserkę ma prawie dwa lata i jest przeukochana. Mieszkam w bloku ale mam baaardzo duże mieszkanie. Z racji tego, że mam również 4-letniego syna pies jest pól dnia na powietrzu. Moja znajoma ma boksera, piesek ma rok i dwa miesiące. Ona (znajoma) za kilka dni będzie rodzić i chce oddać pieska w dobre ręcę bo obawia się, że sobie nie poradzi, tym bardziej, że jej mąż jest ciągle w rozjazdach.
Dzisiaj spotkałam ją , bo akurat do końca wakacji jes w naszym mieście (mieszka w innym mieście)i zgadałyśmy się na temat jej pieska. Bardzo chętnie przygarnę go tylko nie wiem, czy takiego psa który ma juz ponad rok można jeszcze przyzwyczaić do innego właściciela i innych zasad panujących w domu. Moją suczkę od razu wysterylizuję, bo podkreślam nie chodzi mi o założenie pseudo hodowli. Od dawna chcieliśmy mieć rózwnież samca tej rasy, bo boksery to bardzo łagodna rasa i jak najbardziej polecana pzez związek kynologiczny dla dzieci. Tylko nie wiem...dwa psy i to duże w bloku???? Copawda jak już mówiłam dużo czasu w ciągu dnia spędzam na dworzu i to nie jest żadna przeszkoda...proszę doradźcie ...ja naprawdę chcę żeby ten piesek trafił w dobre ręcę...niekoniecznie moje poradźcie.....
|
|
|