Re: Do wszystkich wizazanek tradycyjnie -PROŚBA O ZMIANE :)
Zima na 100% (-: Ja też jestem zimką, też mam niebieskie oczy, więc powiem Ci jakich kolorów cieni używam. przeważnie sa to brązy - ale takie baaaaaardzo ciemne brązy - fajnie podkreślają niebieski kolor oczu. Oczywiście te brązy muszą być zimne - jak dla Zimy prawdziwej (-: Ja maluję ruchomą powiekę na ciemny brąz i troszke dodaję ciemnego grafitu (ale doslownie kawaleczek, malutko) nad ten brąz. W sumie wyglada to tak, jakbym miala pomalowaną tylko ruchomą powiekę. I na dolną daję troszkę brązowego cienia. Ostatnio kupilam sobie czarny cień w Rossmanie - super jest- i robię nim delikatną kreskę tuż przy rzęsach na gornej powiece (oczywiscie po wczesniejszym nalozeniu cienia), no i potem czarny tusz i koniec. Różu nie używam wcale, nie czuję się dobrze z różem na policzkach (-: Podkladu też nie używam, nakladam natomiast 1 warstewke pudru brązującego. Uwielbiam malować oczy i mocno je zaznaczam. Mam nadzieję, ze coś z tego zrozumialaś, bo ja troszke zakręcona jestem (-:
Super wyglądasz na tej fotce, gdzie masz grzywkę podpiętą do góry -na pierwszej w drugim Twoim poście, fajnie Ci bez grzywki.
Elfik ma rację - brązy będą dla Ciebie super, ale ten kolorek na zdjeciach też jest świetny i pięknie Ci w nim! Coż, przy takiej twarzyczce we wszystkim Ci będzie ładnie. Tylko unikaj blondów - nie są dla Zimek. I odcieni z czerwienią i rudością. Ekspertem nie jestem, ale piszę ze swojego "Zimkowego" doświadczenia (-:
Te duże i te małe. Obronne i bezbronne.
Rasowe i kundelki.
Dla nas ważne są psie drzwiczki,
psie smutki i psie marzenia.
|