2008-07-11, 00:59
|
|
BAN stały
|
Dot.: dziewice czy doświadczone?
Cytat:
Napisane przez Jeanne90
Posłuchaj. Udowadniasz nam wszystkim w koło, że nie jesteśmy w stanie Cię zrozumieć. Tu nie doczytała, tam nie zrozumiała, tam zrozumiała po swojemu. "Czytanie ze zrozumieniem" - owszem. Ale mam prawo do interpretacji. Znasz takie pojęcie?
A skoro autor ma takie poglądy jak ma, to życzę mu szczęścia w poszukiwaniach kobiety idealnej, dziewicy, która w dodatku pozwoli na to, by traktowano ją przedmiotowo. Bo wg mnie mężczyzna, dla którego nie liczy się nic oprócz dziewictwa, nie jest godzien tego, by wiązać się z kimkolwiek. Dlaczego? Ponieważ nie potrafi pokochać za to, jaka dana osoba jest. Ważne jest dziewictwo. Ehh, ten męski instynkt zdobywcy.
Szarp pisał, iż kobieta powinna czekać z seksem. Ale z jego wypowiedzi wynika, że powinna czekać z seksem... aż do pojawienia się Szarpa w jej życiu. Pytałam go kilka razy - co jeśli znajdzie tego jedynego, wyśnionego, ukochanego, będzie się z nim kochać, ale coś nie wyjdzie i się rozstaną? Czeka ją samotność? Nie potrafił mi odpowiedzieć. Pozostaje nam umierać "w czystości". Jeden grzech mniej.
|
Nie znam dokładnie poglądów Szarpa, przejrzałem tylko trzy, cztery strony ostatnie. Nie powiedziałem, że Szarp ma monopol na prawdę. Ale z tego co przeczytałem wyszedł mi taki obraz jak nakreśliłem wyżej.
Ja nie oceniam czy jest on dobry czy zły. Ja ma swój pogląd wyeksplikowany po części w pewnym innym wątku. Naprawdę nikogo nie atakuję staram się rozumieć tylko różne racje.
|
|
|