2018-03-03, 22:45
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marnowanie czasu mimo głowy pełnej planów - wspierajmy się!
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;8187464 6]Oooo Miss, ten kurs zaczyna sie 5 marca, swietnie!!! Dziekuje Ci pieknie. Na Memrise juz jestem, ale oni na poczatku w kursie Russian 1 zaczynaja w alfabecie romanskim, a ja bym jednak wolala od poczatku cyrylice cwiczyc, zwlaszcza ze potrafie ja czytac, wolno, ale potrafie. Zerkne jeszcze zaraz na duolingo, no a od poniedzialku juz mam dzieki tobie kurs .
Mam tez gdzies Rosyjski raz a dobrze i Rosyjski niet probljem z Supermemo. Trzeba bedzie odszukac.[/QUOTE]
Poszukaj tego supermemo. Ja po najnowszych publikacjach z zakresu neuroscience dotyczących tego jak mózg uczy się języków naturalnych za pośrednictwem jąder podstawnych przepraszam się z systemami SRS (spaced repetition) bo choć to nieco montonna forma nauki, to jednak najwyraźniej skuteczna. Sama wykupię chyba na grupon dostęp do supermemo dla siebie i TŻ'ta. Tylko sprawdzę w warunkach czy faktycznie moglibyśmy z kilku kursów na raz korzystać. Bo fajnie byłoby mieć w jednym miejscu nieco lepszą wersję czegoś a la duolingo cyz memrise z możliwością rozbudowy o moje własne zestawy słówek. Wiem, że Anki tak działa, ale ponoć w Superememo też na to pozwala.
A propos- muszę jutro porobić kolejne zestawy słówek z niemieckiego bo ruszyłam temat "Odzież". Trochę mi teraz dziwnie ze świadomością, że rękawiczki to "buty na ręce".
|
|
|