Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah, and U
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-07-14, 13:21   #216
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Cytat:
Napisane przez bajka111 Pokaż wiadomość
Witaj Eva ID, niestety nie moge sie z Toba zgodzic co do ilosci naszych sasiadow zza wschodniej granicy - musi ich byc duuuuuzo wiecej (zarowno mieszkancow jak i turystow), przykladem na to jest chociazby fakt, ze od 1go czerwca wychodzi "Time Out Dubai" po rosyjsku !!!!!!!!!!!!! SZOK (co mnie zaskoczylo, dlaczego nei po francusku np), w Mall of the emirates mapke informacyjna o sklepach znajdziesz rowniez w tym jezyku, oraz co najmniej polowa personelu z najekskluzywniejszych sklepow w Dubaju jest rosyjsko-jezyczna. No coz............
Wiec nie sadze aby to wszystko bylo - jak to okreslilas fajnie - "dla pan pracujacych" hihi
Nie jest tajemnica, ze Emiraty to dla Rosjan (i nie tylko) swietne miejsce na zainwestowanie swoich pieniedzy.... tu nikt nie pyta o ich pochodzenie a zaplata za mieszkanie lub dom czesto dokonywana jest "z walizki"....

Napisalam, ze nie wiem ilu jest tu Rosjan a wlasciwie obywateli z Post-Soviet krajow jako ekspatriantow, bo nie wiem, ale wydawalo mi sie, ze nieduzo.... to zalezy co dla kogo to "nieduzo" znaczy, najczesciej mozna spotkac mlode dziewczyny pracujace w sklepach. Odnosze wrazenie, ze wiecej przyjezdza tu Rosjan w celach turystyczno - zakupowych bo wlasnie te oferty widac w jezyku rosyjskim.

W Internecie znalazlam, ze 500.000 Rosyjskich turystow odwiedza UAE kazdego roku, a 10.000 Rosjan kupilo tu mieszkania/domy.

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując