Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Fenoterol a feminatal n??? Leżenie w ciąży a prysznic???
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-07-15, 14:00   #1
karina-27
Przyczajenie

Fenoterol a feminatal n??? Leżenie w ciąży a prysznic???

Witajcie Mamusie!!!))
Od piątku temat FENOTEROL stał się dla mnie aktualny. Otóż jestem w 24 tc i od piątku biorę Fenoterol 6x 0,5 tabletki, czyli co 4 godziny, dodatkowo 2 razy dziennie 1 tabletkę Isoptinu, 4 razy dziennie Aspargin, do tego 2x żelazo (bo hemoglobina zaczęła mi spadać) i oczywiście FEMINATAL N i kwas foliowy. I tu pojawiła się moja wątpliwość, gdyż przeczytałam w ulotce, że biorąc Fenoterol, nie można brać witaminy D i wapnia. Zastanawia mnie więc, czy nadal mogę brać FEMINATAL??? Lekarza nie zapytałam, a sam nic na ten temat nie wspomniał...
Mój problem polega na tym, iż w zasadzie od początku ciąży mam bardzo krótką szyjkę macicy ( 1,5 cm) , na szczęście do tej pory się nie skróciła i nie rozwarła. Oczywiście mam zalecenie obowiązkowego leżenia (od 9 tygodnia już leżę) i do 20 tygodnia brałam Luteinę. Mam nadzieję, że Fenoterol pozwoli mi donosić ciążę, choć nie ukrywam , że bardzo się boję...
Mam do Was jeszcze jedno pytanie, na pewno niejedna z Was również leżała jak ja....ale napiszcie proszę jak wyglądały Wasze prysznice...Ja na początku brałam prysznic co 2 dzień, ale teraz gdy Dzidzia robi się coraz cięższa ograniczyłam do 2 razy z tygodniu. Myślę, że mycie głowy pod prysznicem i stanie pod nim 10-15 min jest jednak obciążeniem. Jak u Was to wygląda????
Proszę Was bardzo o odpowiedź na moje "prysznicowe" pytanie i odnośnie Feminatalu?? Czy nadal mogę go brać , biorąc FENOTEROL??? Czy Wy brałyście??? Pozdrawiam!!!
karina-27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując