2018-03-20, 10:42
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gry planszowe, karciane, towarzyskie - co polecacie? :)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;82294031]Ja wsiąkłam na maxa w Carcassonne. Obłędna gra. Kupiłam na pierwszy rzut podstawkę z 2 mini rozszerzeniami: rzeka i opat (bez rzeki teraz nie wyobrażam sobie rozpoczęcia rozgrywki), oraz dodatek Karczmy i katedry - świetny. Gra jest miodna do tego stopnia, że wczoraj zamówiłam kolejny dodatek Skalowalna bardzo fajnie - spokojnie gra się w 2 osoby, jaki w 5-6. Im więcej kafelków (my teraz z dodatkami będziemy mieć 126), tym więcej osób może grać. może nie 10 bo jednak będzie zbyt długo - trzeba pamiętać, że dołożenie każdego dodatku wydłuża rozgrywkę o 10-15 minut. Podstawka sama to 35 minut. Oczywiście są to wartości podane na pudełku. W teorii gra do 6 osób, ale myślę, że jakby jedne pionki pomalować na inny kolor lub użyć w ogóle innych - da się radę. Gra BARDZO regrywalna, każda rozgrywka jest inna.[/QUOTE]
Kiedyś ogarniałam - da się w internecie dostać całe komplety pionków w dodatkowych kolorach.
Nie wiem, jaki teraz dodatek zamówiłaś, ale u nas poza Karczmami i katedrami niemalże podstawą są Kupcy i budowniczowie. A gdybyście chcieli wprowadzić trochę zamieszania, to proponuję pomyśleć o Maszynach latających albo Wieży
|
|
|