Kłopoty z proporcjami...
Jestem tak zdesperowana, że musiałam założyć ten temat.
Pierwsze zasadnicze i najważniejsze dla mnie pytanie - czy od samych ćwiczeń da się schudnąć?
Czy w ogóle od ćwiczeń da się schudnąć, a nie wyrobić sobie mięśnie?
Oczywiście schudnąć na wadze, w kilogramach, czy tak się da?
mam 160cm i ważę 49 kg. - schudłam 6. Najgorsze jest, to, że chudnę tylko z górnych partii ciała - od pasa w górę. Owszem spadło mi kilka cm. w udzie, ale i łydce, ale to nic w porównaniu z tym ile spadło mi w np. talii.
Najgorsze jest, to, że ja nie chce już chudnąć z górnych partii ciała, bo już i tak jestem według mnie za chuda - wystające żebra i te sprawy...
Za to nogi nic.
Błagam pomóżcie mi, bo ostatnio odbiło mi i nawet przeszłam na dietę 500kcal. doszłam do 49 i zaprzestałam, bo nogi nadal nie chudną. Nie chcę być na ciągłej diecie nie dającej efektów, a przy tym wpędzić się w anoreksję, bo 500kcal, to bardzo mało - moje zapotrzebowanie wynosi 1756.3 kalorii
To są moje wymiary:
talia - 60cm
wys. pępka - 69cm
biodra - 80cm
i nie chce już chudnąć!
udo - góra: 55cm.; środek: 49cm.; nad kolanem: 40cm
łydka - 38cm
Wiem, nie jest, to jakoś mega dużo, ale jak dla mnie za dużo, a chciałabym mieć ładne, smukłe nogi.
Bardzo proszę o jakieś rady na temat spalenia tkanki tłuszczowej z nóg - nie wiem, ćwiczenia?
Jeżeli ćwiczenia te sprawią, że schudnę, a nie umięśni nogi, to bardzo bym prosiła.
I czy ćwiczenia muszę łączyć z dietą? na razie próbuję powoli wyjść z 500kcal, już jem 900 i na szczęście nie ma jojo. Jeżeli dieta konieczna, to będę ją stosować, ale boję się zbytnio schudnąć z "góry".
Help;(
8 minute BUNS (wt., czw., sob.)
8 minute STRETCH (wt., czw., sob.)
8 minute ARMS (pon., pt.)
8 minute LEGS (śr.)
|