2008-07-15, 20:48
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze kochane pierwiosnki 2008
Daphne, na pneumokoki można szczepić do 3 roku życia, przeciw rotawirusom do 5 miesiąca.
Agata była długo wstawiona głową w miednicę i z tego ułożenia miała asymetrię- nie istniała dla niej lewa strona, nie chciała leżeć na lewym boczku, a z głową spory problem, bo tylko na prawo i nie mogła jej wyprostować. Z tego ma ciągle prawy policzek większy, ale dzięki ćwiczeniom już jest o niebo lepiej!!!
Lekarz wspominałanawet o laserach, ale zgodziła zię poczekać na efekty rehabilitacji. Nie chciałam tak od razu zaczynać od terapii laserami, bo ja u niej żadnego napięcia nie zaobserwowałam. Głowę i ułożenie widziałam od razu, natomiast to, ze się spina jest efektem np. strachu przed tym co jej dr robiła. Rehabilitant też stwierdził, że masaże ani laser są niepotrzebne, bo to nie napięcie, ani kręcz, tylko efekt ułożenia.
dobrze, ze lekarze tacy czuli, ale też nie można zaraz od najostrzejszych metod zaczynać. Podobno też to napięcie teraz się "modne" zrobiło. Całe szczęście, ze jest poprawa i że Agata lubi te ćwiczenia
|
|
|