Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - dziewczynki z Irlandii!!!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-07-16, 13:10   #2247
marthinisa
Rozeznanie

Dot.: dziewczynki z Irlandii!!!!

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
A ja mam pytania do osób, które studiują na wyspach, a przede wszystkim w Dublinie
Na jakich uczelniach studiujecie? Czy łatwo było się dostać?
Otóż zaczynam poważnie myśleć o studiach w Dublinie, oczywiście na part time. Ale troszke szkoda mi roku studiów w PL. Myślicie że byłaby możliwość kontynuowania nauki na dublinskiej uczelni od 2.roku studiów (oczywiście jeśli wybrałabym podobny kierunek) Pozdrawiam
Hej, studiuje na Trinity College, ale w moim przypadku sa to studia magisterskie uzupelniajace. Jesli chodzi o rekrutacje to odbyla sie rozmowa kwalifikacyjna, w trakcie ktorej upewnianio sie ze wiem co wybralam i czy jestem pewna ze chce studiowac part time (wtedy studia trwaja 2 lata, a nie rok jak to jest w systemie full time). Mysle za ta rozmowa miala tez na celu sprawdzenie moich kompetencji jezykowych. Jako ze w Polsce skonczylam filologie angielska to nie musialam sie legitymowac zadnym certyfikatem jezykowym.

Osobiscie nie sadze ze pozwolono tobie kontynuowac studia. Nawet jesli wybralabys podobny kierunek to przedmioty, a przede wszystkim system oceniania jest inny, no ale zawsze mozesz sprobowac...

Rok studiow to wcale nie duzo. Jesli planujesz zostac w Irlandii na dlugo, badz na stale to rozwaz podjecie studiow od pierwszego roku.

acha, 4 tys euro za cale studia to naprawde niewiele - to studia pierwszego czy drugiego stopnia?

Piszecie kochane o braku miejsc pracy a wlasnie szukam nowej. Moj kontrakt konczy sie we wrzesniu i juz ustalilismy z managmentem, ze powiemy sobie "do widzenia". Co prawda ludzie fantastyczni, zarobki ok no i organizacja non-profit w ktorej czas plynie spokojnie i wolno. No wlasnie -ZA wolno. Bede szukac czegos bardziej dynamicznego i bardziej "busy".
Od wczoraj sledze ogloszenia i NIC, poaz tym moje studia, ktore mialy udowodnic ze jestm pracowita, ambitna, chetna do nauki staly sie moim przeklenstwem, bo 3 razy w tyg musze byc na 4pm w szkole...Ech nie miala baba klopotu to na studia poszla...

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora