2008-07-16, 12:32
|
|
Zakorzenienie
|
Nie dostałam się na studia. Nie wiem co dalej. Potrzebuję wsparcia.
Jestem tegoroczną maturzystką. Zawsze marzyłam o tym, żeby studiować psychologię. Matura poszła mi całkiem nieźle, ale okazuje się, że niewystarczająco.
Postanowiłam złożyć papiery na Uniwersytet Jagielloński. Bardzo lubię Kraków. Poza tym mój chłopak studiuje w tym mieście, mieliśmy (mamy?) mnóstwo wspólnych planów.
Nie udało się. Jestem 800 któraś na liście rezerwowych. Szanse niewielkie...
Było mi przykro w dniu wyników, ale nie załamywałam się, ponieważ zarejestrowałam się również na Uniwersytecie Śląskim. W moim mniemaniu szanse, że dostanę się do Katowic były dużo, dużo wyższe.
Niestety tam też nie wyszło.
Teraz pluję sobie w brodę. Byłam zaślepiona marzeniami i chyba zbyt pewna siebie. Nie zostawiłam sobie żadnego koła ratunkowego. Żadnego kierunku w postaci filologii polskiej, włoskiej, które też mnie interesują, i które mogły być tą moją rezerwą.
Jest mi strasznie źle. Większość moich znajomych dostała się na swoje kierunki. Chyba zbyt wysoko mierzyłam.
Podobnie jest z moją przyjaciółką, która celowała na prawo. Ona ma jeszcze jakieś szanse, z tego co wiem.
Nie w tym jednak rzecz. Nie można siedzieć i płakać, choć przecież wszystkie moje plany i marzenia legły w gruzach. Ale trzeba działać.
1 września rusza druga rekrutacja i uzupełnianie wolnych miejsc. Jak to będzie wyglądało? Czy może zdarzyć się tak, że nie będzie wolnych miejsc? Czy wolne miejsca występują na tak obleganej uczelni jaką jest UJ? Czy mogę składać podania o przyjęcie na wolne miejsce na uczelnie, do których nie startowałam wcześniej?
Nie wiem co robić
|
|
|