2018-03-23, 00:15
|
|
mad lad
|
Dot.: Na prawdę jestem taką patologią?
Cytat:
Napisane przez megamag
OldWorldBlues litości, to nie podstawówka. Ktoś jej rzucił uwagę o spodenkach i sukience, a ona zamiast odpowiedzieć przeżywa na wizażu. A niby dorosła i chce rodzinę zakładać.
Akurat kojarzę tę wizażankę, ona wiecznie jest udręczona. Może to wina matki, która ją od dziecka krytykowała, że jej się nic nie uda, że wszędzie widzi krytykę i nie ma przyjaciół.
Poza tym dziewczyna studiuje kierunek, którego nie lubi i na który trafiła przypadkiem, tylko dla papierka. Taka postawa może akurat zniechęcać do niej innych studentów. Kiedyś ją tu inne użytkowniczki skrytykowały za pomysł urodzenia dziecka zaraz po studiach "z pomocą rodziców i 500+", że to niezbyt rozsądne, to też stwierdziła, że się na nią uwzięłyśmy.
Emilcia96 popracuj trochę nad pewnością siebie. Jak Ci ktoś coś powie, to mu po prostu powiedz, że Ci się to nie podoba. Pasowałoby też troszkę podleczyć się z kompleksów i niepewności, to może być nie zwracała uwagi na rzeczy, na które inni nie zwracają.
|
No wiesz, ja po prostu z własnego doświadczenia wiem, że ciężko jest się w takich sytuacjach w ogóle nie przejmować. I na pewno wiesz, że nie chodzi tu o pojedyncze uwagi dotyczące jakichś spodenek czy komentarzy na Facebooku, a o tworzoną przez nie całość, od której może się odechciewać towarzystwa takich osób (i m.in. chodzenia na uczelnię).
Innych wątków Autorki nie znam - wypowiadam się na podstawie tego, co widzę tutaj. Nie wykluczam przewrażliwienia, ale z drugiej strony wiem, że takie towarzystwo naprawdę potrafi dokopać.
Edytowane przez OldWorldBlues
Czas edycji: 2018-03-23 o 00:19
|
|
|