Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - życie jak dramat
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-03-23, 14:55   #1
26wiki
Przyczajenie

życie jak dramat

Witam wszystkich
Jestem w bardzo trudnej i smutnej sytuacji życiowej. Mam 26 lat, mieszkam na wsi. Mam fajną pracę w zawodzie w miasteczku oddalonym 5 km od miejsca zamieszkania. Kwestia dojazdu jest super. Problem polega na tym, że w moim domu rodzinnym jest dramat. Jeden z rodziców pije, od zawsze. Całe moje życie to koszmar. Siostra wyprowadziła się kilka lat temu do innego miasta. Zdarzają się lepsze momenty, wszyscy się ogólnie ogromnie kochamy ale w okresach picia to jest coś strasznego, obraz nędzy i rozpaczy, bluzgi, przekleństwa... Nie mogę już tak żyć. W każdej takiej chwili myślę, że muszę się przeprowadzić. No i stało się, wynajęłam wstępnie pokój w mieście oddalonym 25 km od siebie (bo tylko tu jest sens się wyprowadzać). Mam się przenieść od kwietnia i nie mogę spać po nocach ze stresu i przerażenia, czy robię dobrze... Pęka mi serce na myśl, o drugim rodzicu, który zostanie sam, który ciągle mi powtarza jak mu będzie ciężej. No i będę musiała nagle sporo dojeżdżać, na całe utrzymanie pójdzie teraz pół wypłaty, wcześniej mogłam to odkładać. Ale ja nawet nie mam jak faceta zaprosić do domu, muszę kłamać, spotykać się po knajpach... Jestem zestresowana ciągle w domu, podupadam na zdrowiu, nie mogę sobie nawet w spokoju przygotować posiłków. Jestem rozdarta. Proszę doradzie mi, czy dobrze robię., czy powinnam się wyprowadzić.
Drugie moje pytanie jest takie, czy można coś zrobić z pijąca osobą, która nie chce się leczyć, a zawsze wytrzaśnie spod ziemii pieniądze na picie i urządza reszcie rodziny piekło?
26wiki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując