Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Miłość czy kariera - czy naprawdę trzeba wybierać?
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-03-29, 14:28   #54
januszpolak
Zakorzenienie

Dot.: Miłość czy kariera - czy naprawdę trzeba wybierać?

Cytat:
Napisane przez Valtamerii Pokaż wiadomość
Norine ma racje. Odplywasz ...
Przypomnilalo mi sie o takich ankietach zbieranych przez izby a potem przez porozumienie rezydentow. Bylo o braku rownouprawnienia, mobingu. Ale Ty wiesz lepiej choc rozumiem ,ze nie jestes lekarzem.
A jesli ja mam stare dane to chyba zyjemy w innym swiecie [emoji23]
Przypominaja mi sie specjalisci Macierewicza od lotnictwa.
No coz ale tak jak nie znam dr Zdzisia z oddzialu nefrologicznego w Suwalkach, ktory zmienia diametralnie obraz rzeczy tak pewnie nie poznam pani Marysi ,ktory po 5 dniach od porodu SN poszla do pracy. Przeciez normalna kobieta za biurkiem nie wysiedzi.
Pomijam fakt szalejacych hormonow.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Przecież Ty napisałaś wcześniej zupełnie co innego niż w tym poście. Nigdzie nie twierdzę że w tej branży nie ma mobbingu, zmuszania do pracy ponad siły, seksizmu w miejscu pracy. Ale to dalej nie jest jednoznaczne z tym, że (jak napisałaś wcześniej): większość lekarzy jest mocno religijnych, wyznaje tradycyjne wartości, ma dziecko na stażu z poczucia obowiązku, czy bierze ślub wcześnie z tym samych pobudek, jest nudziarzami, rozwodzi się z powodu braku tematu do rozmów czy musi się poświęcać. Doczepilam się do tej części i serio nie wiem co ma mobbing wspólnego z tym wszystkim opisanym wyżej. Mobbing, niskie płace i naciski oraz seksizm w niektórych szpitalach to autentyczne problemy, to co Ty pisałaś wcześniej to jakieś wyssane z palca stwierdzenia w dodatku bardzo szkodliwe. Nie wiem skąd "rozumiesz" że nie jestem lekarzem - nie będę odpowiadać na pytanie czym się zajmuję i tyle w temacie.
januszpolak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując