2018-03-30, 17:13
|
|
Raczkowanie
|
Bliższa relacja z wykładowcą
Cześć dziewczyny!
Jesteście niezastąpione, więc postanowiłam zgłosić się do Was po radę.
Tak, wiem - temat brzmi kontrowersyjnie. Chciałabym jednak na wstępie zaznaczyć, że nie chodzi mi o przelotny romans ani protekcję.
W czerwcu kończę ćwiczenia ze wspaniałym doktorem, który oprócz ogromnej wiedzy jest po prostu dobrym człowiekiem. Mimo bardzo dużej różnicy wieku między nami bardzo chciałabym poznać go bliżej, prywatnie. Ze względu na wspólne ćwiczenia, wiadomo, nie próbowałam niczego robić w tym kierunku. Natomiast zawsze starałam się być świetnie przygotowana, aktywna, prowadzić z nim dyskusje na dany temat. Po egzaminie i wpisanie oceny nie będę miała już więcej żadnych zajęć ze wspomnianym mężczyzną. W związku z tym chciałabym coś zadziałać - tylko co? Zaznaczam, że nie ma on żony. Jest jednak osobą bardzo profesjonalną i kulturalną. Bezpośrednia propozycja kawy nie wchodzi w grę - choć wiem, że nie jest to typ osoby, która naraziłaby mnie na poniżenie lub wstyd. Myślałam o tym, aby po wpisaniu oceny przyjść do niego na konsultacje i w ramach podziękowania za interesujące zajęcia wręczyć mu jakiś drobny upominek, np. tomik wierszy poety, którego bardzo ceni. Dodałabym, że gdyby w przyszłości prowadził jakiś wykład bądź konferencję, na którą można przyjść jako wolny słuchacz, to żeby o mnie pamiętał - z przyjemnością przyjdę. Nie mam innych pomysłów. Co o tym myślicie? Macie dla mnie jakieś rady?
Z góry dziękuję Wam za pomoc 
P.S.: Wiem, że podobne wątki pojawiały się na tym forum i były dosyć obszerne. Wierzcie mi, przejrzałam wszystkie. Nie znalazłam jednak na tyle podobnej sytuacji, aby z niej czerpać. Mam nadzieję, że mi wybaczycie
|
|
|