2008-07-18, 15:22
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Cytat:
Napisane przez Toffiee
Tez mam takie wrażenie, że dobre koleżanki bardzo pomagają wyjśc z choroby. W moim przypadku nie pomaga cos typu wmuszanie ciasteczek itp. Po rpostu ciepła rozmowa na jakiś temat niezwiązany z jedzeniem i saemu chce sie potem znormalnieć, czuc tak jak inni czują. Nie marnować czasu na ED.
|
Tutaj nie chodzi o samo wmuszanie ciasteczek. Idziemy razem na miasto, do sklepu, kupujemy coś i jemy. Poprostu. I żadna nie przejmuje sie, czy minęło już 2 h od obiadu, ile tutaj jest kcal, ile białka, ile węgli. To tylko ja jedyna z nich tak się zachowuję, czasem aż mi wstyd. Pokazują mi, co to znaczy normalność. W moim przypadku rozmowa czasem niewiele zdziała, bo normalni ludzie, rzadko rozumią co to ed. Jedna koleżanka nawet powiedziała, że to wszystko ja sobie wmawiam, że mam ed ..
Ale bywają też sytuacje, które przeszkadzają w wychodzeniu z choroby. Koleżanka czasem potrafiła nic nie jeść przez 2 dni, żyć o samych napojach. Bo je wtedy, kiedy jest głodna, a głodna akurat nie była. Cóż, jemy podobne ilości, mało, jednak ja wiem, że takim jedzeniem ona nic nie reprezentuje, bo chcę mieć zdrową nie tylko psychikę.
|
|