2008-07-18, 16:07
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ,,Resztkowo-odpadkowe,, (i nie tylko) karteczki
Cytat:
Napisane przez Pupil
... Bardzo podoba mi się pomysł z listkami, najpierw wykorzystanie podziurawionego papieru a potem przyklejenie listka, super pomysł.
Oj, jakieś dziecię będzie bardzo dumne, jak dostanie taką cudną karteczkę
|
Pupil chciałam zaokrąglić rogi a nie mam zaokrąglacza więc wyszły krzywe dlatego nakleiłam te listki - to listki maskujące .
Karteczka dzisiaj ,,poszła,, w Polskę.
Cytat:
Napisane przez perelka111
Danusiu..jak zwykle sliczna karteczka..  zdradz mi rposze tajemice jak ty pryskasz ta farba..ona jest w sprayu? czy to taki złotol? pewnie gdzies jzu o tym pisałas ale nie moge sie doszukać 
|
Perełko pisałam, pisałam - farba w sprayu kupowana tam gdzie inne farby, ta akurat złota i ładnie pachnąca. Żółta śmierdzi (inna firma). Cena od 9 - 12 zł za opakowanie.
Nauczyłam się już pryskać jednolicie, robić plamki a czasem pryskam jak będzie tak będzie (kocham pryskać) to kwestia wprawy.
Cytat:
Napisane przez hejasz
Danusiu a to dla mnie u Ciebie totalna nowośc ta misiobalonowa karteczka. Ale jest slodziutka i taka milutka, ojej.
|
Helenko miś z balonikiem wycięty z ozdobnego papieru, zapomniałam o tej zaczętej kartce i tym papierze. Może go jeszcze wykorzystam na podobne karteczki (niestety nie mam dla kogo robić więc będę robiła zapasiki karteczkowe chyba ).
Ludka
Cath
Kachasek
Bydgoszczanka 
Cytat:
Napisane przez agniesia125
... Aż nie nadążam, tak często nowe sie tu pojawiają  No i słonik znalazł zastosowanie  fajniutka karteczka, tylko kolorki dla mnie troszkę za ciemne...
|
Agniesia a ja się dziwię, że mnie tak wzięło na robienie karteczek . Kolorki karteczki ze słonikiem są radosne - to aparat ,,zaciemnił,, .
Cytat:
Napisane przez damurek
... Obok papierowych mam ,,na warsztacie,, szpatułki i .... robię zakładkę na podstawie kursiku Beaux (jak wejdziesz na blog kliknij na etykietę KURSY). Zobaczymy co mi wyjdzie bo niezbyt dokładnie ,,słuchałam,, jak zrobić no i robię z tego co mam pod ręką - klej i lakier też inne  ). Zdjęcia wkrótce - zakładka niech wysycha 
|
Zakładka gotowa. Jest pierwsza i to w takiej technice (mi całkowicie obcej) więc są niedociągnięcia.
Mimo tych jej niedoskonałości czuję, że będzie mi dobrze służyć .
|