Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Cera naczynkowa, zaskórniki, cienie pod oczami
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-04-06, 16:00   #3
Czarna_Roza
Raczkowanie

Dot.: Cera naczynkowa, zaskórniki, cienie pod oczami

Mam podobną cerę. Nie mam już problemów z zaskónikami czy trądzikiem, ale wciąż jest płytko unaczyniona i z widocznymi cieniami pod oczami.
Nie polecam pielęgnacji naturalnej. Mi bardzo pomogła pielęgnacja apteczna/kwasy.
Polecam kremy: Lysalpha Active, Effaclar Duo plus. Moim zdaniem są najlepsze dla trądzikowej i płytkounaczynionej cery. Pierwszy zawiera kwasy PHA wzmacniające naczynka, a drugi niacynamid i pochodną kwasu salicylowego . Używałam ich codziennie rano i wieczorem, grubą warstwą, przez miesiąc, w miesiącach o słabym nasłonecznieniu. Polecam też bardzo tonik Ziaja liście manuka z niewielką zawartością kwasów PHA i migdałowego. Cudnie odświeża i oczyszcza
Ciekawie też wygląda żel punktowy na niedoskonałości z tej samej serii, zawiera bowiem ekstrakt z lukrecji, który zmacnia naczynka i wyrównuje koloryt. Nie miałam niestety okazji go przetestować.
Ponadto: serum z witaminą C oraz filty przeciwsłoneczne.
Doprowadzenie mojej cery do stanu bez żadnych pryszczy i zaskórników zajęło mi kilka lat. Bardzo dużą zmianę na plus zauważyłam po przerzuceniu się z ciężkich podkładów typu Color Stay na podkłady w kompakcie, wieloetapowe oczyszczanie twarzy (conajmniej dwa razy dziennie). Moja cera jest w dobrym stanie i na codzień chodzę bez szpachli, która moim zdaniem jednak szkodzi tego typu skórze.
Czarna_Roza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując