Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Profesja
Wątek: Profesja
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-07-19, 18:54   #6
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Profesja

Skończylam w tamtym roku studia, a od marca ucze się zaocznie w Profesji - Prawo i Administracja. Jestem zadowolona Stwierdziłam, że co innego uczyć się bo się musi, a co innego bo się chce, to był mój wybór, nikt mnie nie zmuszał.

Skonczyłam studia na Uj Ochrone Srodowiska ale chciałam miec jeszcze "bardziej zyciowy" kierunek zrobiony a takim jest AiP. Czy trzeba się uczyć?? Kto chce to sie uczy. - większość egz jest ustnych ale jest jest kilka minut na przygotowanie sie wiec jak ktos nie umie to moze sobie kuknac do zeszytu, ale w sumie jak NIC nie umie to mu te 2-3 minuty nie starzca na nauczenie sie 3 pytań . Ja chcę się nauczyć, co wiecej o lepiej mi do głowy wchodzi np. prawo cywilne czy administracyjne niż biochemia czy genetyka które miałam na studiach. Skala ocen do 1-6 ale nie na wszystkich przednmiotach - to chyba od "nauczyciela" zalezy. Mam średnią 5,20 wiec bede miala stypendium, które polega po prostu na nie płaceniu czesnego, czyli "aż" 89 zl (chyba) zostanie co miesiąc w kieszeni
Dodatkowo trzeba z każdego przedmiotu napisac prace zaliczeniową - ilość zalezy od ilości godzin, jesli jest 1-19 to 1 praca, 20-39 to 2 itd

Zapisanych jest ok 40 osob a na zajęcia chodziło 3 (najwięcej było 10 osób, ale to raz sie tak zdarzylo), w tym ja na kazdych zajęciach. Zajecia były od 8-17, wiec nawet krócej niz na studiach, wiec da się wytrzymać.

Napewno taki kierunek daje większe pole manewru przy szukaniu pracy, bo większe sa szanse np. na zdobycie pracy w biurze. Ja takiej pracy szukałam, ale koniec końców pracuję w zawodzie zgodnym z wykształceniem mgr - w Inspektoracie Ochrony Środowiska, ale mimo to AiP z chęcią bedę kontynuowac bo z pewnością przyda się ta wiedza.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując