Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Niedoczynność tarczycy - wątek zbiorczy! - część III
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-04-10, 19:05   #3886
Adrianna_8
Zakorzenienie

Dot.: Niedoczynność tarczycy - wątek zbiorczy! - część III

Cytat:
Napisane przez Kamea2000 Pokaż wiadomość
Miałam robione USG podczas ostatniej wizyty 5 miesięcy temu i wtedy nie było guzków, ale obraz wyglądał na "stan zapalny", niestety nie dostałam opisu tego badania, więc piszę z głowy.
Stan zapalny to właśnie hashimoto.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Napisane przez nicci Pokaż wiadomość
Czesc,
Czy moglabym Was prosic o interpretacje wynikow? Wizyte mam dopiero za 2,5 tygodnia.
Widzialam juz w internecie rozne opinie i nie wiem co myslec...
Wyniki mieszcza sie w normach laboratoryjnych,ale ja po prostu czuje sie zle...
- ciagle jest mi zimno
-/jestem zmeczona nawet jak spie dluzej, wieczorem szybko padam na twarz...po 21 juz mi sie oczy zamykaja
- mam spowolnione myslenie i czesto o czyms zapominam jak nie zapisze w 5miejscach
- mam bardzo sucha skore
- waze za duzo,a nawet jak cwicze i trzymam diete to spadek jest 1-1,5kg max na miesiac...

Tsh 3,87 uU - norma 0,27-4,2
Ft3 3,82 pg/ml - norma 2-4,4
Ft4 1,31 ng/dl - norma 0,93-1,71

Wygląda na to, że coś się dzieje z organizmem. Objawy są niepokojące. TSH masz zawyżone. Reszta wyników ok, ale za miesiąc może się okazać, że jest już wszystko nie tak jak trzeba.

Wizyta u lekarza i usg tarczycy wskazane. Anty tpo i anty tg do zbadania, jak napisała już inna użytkowniczka.

Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora