Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-04-16, 14:13   #462
zgrusia
Raczkowanie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
To moje twory teraz
To jeszcze żadne dzieła, bo to dosłownie moje pierwsze twory.

Najpierw sobie takie małe próbki różnych ściegów robiłam. To kolorowe Kaj zamówił sobie jako szaliczek dla misia Kupiłam też taką wspaniałą milusią włóczkę (biało-szaro-pomarańczowa), w której cała rodzina się zakochała - taka jest miękka i milusia, że każdy, kto bierze ją do rąk, od razu ją do twarzy przytula, haha. Zdjęcie tego nie oddaje! I Maks (moje 12-letnie dzieciątko ) zamówił sobie szmatkę-przytulankę z niej i śpi z nią faktycznie A ja się ucieszyłam, bo miałam fajną wprawkę, choć widać, że jeszcze mi to proste nie wyszło. Tż teraz czeka na czapę z takiej włóczki, bo w pracy u niego w nocy jest zimno jeszcze, a on jest strasznie wybredny z takimi materiałami czapkowymi I na koniec już dość sprawnie mi poszły czapeczki moja i Lidki, choć przy Lidkowej nakombinowałam się i prułam początkowe rzędy kilka razy, bo z instrukcji mi zły rozmiar wychodził, więc trochę przerabiałam na różne sposoby dodając czy ujmując oczka. Na różnych szydełkach też robiłam (różnych rozmiarach), więc w mniejszej te oczka - płatki/gwiazdki są większe, a czapeczka lżejsza, bardziej wiosenna (nie mogę się zdecydować, na którym zdj lepiej widać, to daję dwa )

Ktoś się skusi na szydełko?
Super Ci czapki wyszły [emoji106]
Ja zapragnęłam mojej małej kocyk zrobić. Nie wiem ile mi zajmie ale się nie poddam [emoji4]

Ja już po wizycie. Mała waży już 880 gramów i usadowiła się miednicowo. Ale ona wiecznie się wierci, więc pewnie co dzień to inaczej leży [emoji16] jak zwykle jest ponad tydzień do tyłu, ale rośnie więc może taka jej uroda będzie - po tatusiu chudzinka będzie [emoji23]

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zgrusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując