Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-04-20, 12:51   #830
odowska
Zadomowienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Jak na samym koncu czerwca? Mi moze opasc juz w polowie a kolo 20 moge rodzic [emoji14]

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
Dla dziecka najlepiej jak te 40 tygodni posiedzi, ale na końcówce, to wszystkie będziemy chyba trochę niecierpliwe.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Zua mąż już po operacji,jutro wychodzi
Jeszcze mi się przypomniało, że pytałaś o suplementy na zrastanie się kości. Mój wujek się naprawdę poważnie połamał, jak spadł z balkonu jakiś czas temu (od razu mówię - był całkiem trzeźwy wtedy, w ogóle jest abstynentem) i kurował się skorupkami jajek. Najlepsze te wiejskie jajka, skorupki wymyć porządnie (albo nawet przepłukać wrzątkiem), dać do suszenia, a potem pokruszyć i zmielić (taki zwykły młynek do kawy daje radę). Niestety nie pamiętam dawek, ale myślę, że w necie jest coś na ten temat. Wujek bardzo to zachwalał.

Ze swojej strony polecam zwiększenie dawek wit C. Mąż mógłby zacząć od 3 g dziennie i zobaczyć czy czasem więcej mu nie będzie wchodzić. No i kiszonki koniecznie, bo obstawiam, że dostał jakieś antybiotyki w szpitalu przy okazji operacji i dobrze wesprzeć tę florę jelitową, żeby się ładnie składniki odżywcze wchłaniały.
odowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując