Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy październikowe 2018 cz. II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-04-21, 09:27   #201
Mila 23
Rozeznanie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II

Cytat:
Napisane przez So_close Pokaż wiadomość
Ciężki temat, bo wywołujący burze.
Moje zdanie jest takie, ze szczepic będę na te podstawowe choroby i te, które wg mnie szczepień wymagają. Byle nie przesadzać.
Z kolei nie rozumiem totalnych antyszczepionkowcow.
Nie wiem, czy ludzie nie myślą co by było, gdyby wszyscy przestali szczepic i wróciły by te wszystkie choroby z którymi udało się wygrać, a na które umieraly miliony ludzi? Z socjologicznego punktu widzenia to jest egoizm i głupota, bo każdy myśli o swoim dziecku, no ale żyjemy razem społeczeństwie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
No właśnie ja też uważam na na .podstawowe choroby trzeba zaszczepić. Oglądałam niemiecki kalendarz szczepień i tam jest właśnie krztusiec polio tężec, dyfteryt , hepatis i pneumokoki. Tylko ze trzeba je powtarzać i moze na tym polega problem? Bo ogólnie potem dochodzą tylko te zalecane a to są właśnie postawy ( potem świnka i rozyczka )
I z tego co się dowiedziałam warto odraczac żeby ten układ nerwowy byl jak najlepiej wykształcony. Tu chyba pierwsza szczepionka jak ma się 6 miesięcy bo pytałam w szpitalu lekarza jak rodziła moja znajoma. Z kalendarza szczepień wynika cos innego ale raczej polegam na tym co mówi lekarz.

No fajnie bo widzę że macie podobne zdanie jak ja [emoji6]

Zdrowy rozsądek górą.

A ci z mojego otoczenia co nie szczepią to tylko jedna mama obejrzała na yt jakis film o szczepionkach a reszta posiłkuje się memami z Internetu.. I jak tu być normalnym .. Boże widzisz i nie grzmisz. To tak jak ja bym się wypowiedziała w jakiejś ważnej naukowej sprawie czytając na ten temat ledwo 2 zdania z bilboadru na ulicy ...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie
Mila 23 jest offline Zgłoś do moderatora