Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Szybkie randki
Wątek: Szybkie randki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-04-24, 12:44   #8
kasia5266
Zadomowienie

Dot.: Szybkie randki

Cytat:
Napisane przez dieTulpe Pokaż wiadomość
Nigdy nie byłam na takich randkach, bo jak zamieszkałam w mieście gdzie takie rzeczy są organizowane to już byłam w związku no i... same wiecie ;p Myślę, że to fajne doświadczenie i na pewno bym poszła gdybym była singielką. Nawet niekoniecznie żeby kogoś poznać, chociaz również, ale w ramach rozrywki albo chociazby żeby poćwiczyć umiejetność komunikacji z ludźmi, czegoś fajnego się o nich dowiedzieć. Nie mam doswiadczenia, ale też mi się wydaje, zę hobby to takie bezpieczne pytanie. No bo od czego zacząć? Praca już średnio, nie każdy ma pracę która go pasjonuje, świetnie zarabia i chce się nią chwalić. Już prędzej podróże, filmy, sama nie wiem. Można sobie przygotować bazę ciekawych pytań, które chcemy zadać. Np. jakie jest najpiękniejsze miejsce, jakie odwiedziłeś? Albo jaka jest najbardziej szalona rzecz, jaką zrobiłeś?
Zgadzam się to fajne tematy.Zwłaszcza ostatni punkt mi się podoba . Tylko tutaj właśnie w 90 % przypadków brakowało tej swobody. Czyli jakie masz hobby? A lubię rowerem pojeździć jakiś meczyk obejrzeć jak jest ciepło wyjechać nad jezioro czy morze. A Ty? No to ja mówię przykładowo o górach, zwiedzaniu i fotografowaniu ciekawych miejsc, filmy kino itp a facet mówi aha fajnie. No to o czym jeszcze powiesz/ pogadamy. Zero luzu/ kontynuacji jakiegoś tematu/ żartu pytania tylko odbębnić i następna. Za 3 czy 4 razem przestałam się starać. Uznałam że najchętniej bym do domu poszła .

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Cytokina Pokaż wiadomość
Tylko żeby odpowiedzieć na takie pytanie trzeba się zastanowić i być może rozmówca nie zdąży ogarnąć odpowiedzi przed końcem czasu

Nigdy nie byłam na takich randkach.
Co do standardowych, nudnych i powtarzalnych pytań o pracę, zainteresowania, formy spędzania wolnego czasu - z większością nowo poznanych ludzi rozmawia się na tego typu tematy. Są to pewne podstawowe informacje o drugiej osobie, więc nic dziwnego, że i pytania o to się pojawiają. Ze swojego doświadczenia jednak wiem, że można rozmawiać na standardowe, nudnawe i powtarzalne tematy w niestandardowy, ciekawy i wyjątkowy sposób.
Można, albo zaczyna się od standardowych a szybko przechodzi się do ciekawszych jeśli jest to osoba z którą nadajemy na tych samych falach .
kasia5266 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując