Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy myślicie o pracy po pracy?
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-04-24, 13:00   #20
Pani_Mada
BAN stały

Dot.: Czy myślicie o pracy po pracy?

obecnie pracuję naukowo, więc tutaj nie ma czegoś takiego jak "po pracy". w pracy jest się cały czas. nie jest się uwiązanym do biurka, przez większość czasu nikt nie nie rozlicza z tego co robię - rozliczam się sama. niemniej jednak jest to niekończąca się orka. nigdy nie jest tak że przeczytało się wszystko, sprawdziło się wszystko, wie się wszystko. stojąc w tłoku w autobusie nie myślę o niebieskich migdałach, a o tym, czy nie powinnam przypadkiem powtórzyć eksperymentu w probowkach szklanych, a nie plastikowych i czy to może jakoś wpłynąć na wynik. leżąc w hamaku z czytnikiem nie czytam kryminału, a artykuł o eksperymentalnej metodzie. jest to strasznie obciążające psychicznie, ale ciężko się od tego odciąć. nie da się prowadzić intensywnych badań na pół gwizdka.

pracowałam też na produkcji, ale nienawidziłam takiej odmóżdżającej pracy. przychodziłam zmęczona fizycznie i psychicznie i po kilku tygodniach miałam ochotę się coś sobie zrobić z powodu tej nudy. praca była ciężkai trzeba było zapierniczać równo, ale powtarzalność i brak wyzwań nie dobijał.

a więc z dwojga złego to już wolę niekończącą się pracę jaką mam teraz, niż 8h etat, o którym przestaję myśleć 5 min po wyjściu z zakładu.
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując