Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Filtry ochronne - ZBIORCZY CZ.II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-04-24, 18:22   #4313
kasiamagda
Raczkowanie

Dot.: Filtry ochronne - ZBIORCZY CZ.II

Cytat:
Napisane przez naiat Pokaż wiadomość
kasiamagda czy ktorys z cushion ktore wymienilas jest w jasno żółtym odcieniu? Odpowiednik golden faor2 z AM?
Przyznam, że jeszcze typowego żółtego żółtka nie widziałam - być może są w japońskich. Ale te (koreańskie), które mam nie mają nic wspólnego z szarymi BB kremami. Są neutralne , dopasowują się bardzo ładnie.

Ja jestem (zonk) oliwkowo-zimnożółto- jasna ze sporymi zaczerwienieniami ( szyję mam żółtą, reszta ciała wpada w róż). Najlepiej pasuje mi Neauty Olive Light, potem Pixie Vanilla Delight, który mógłby być bardziej zimno-żółty. Z Lucy Minerals w zimie Pale Olive, w lecie Creamy Olive. W tradycyjnej kolorówce Maybelline 110 , Bourjois Healthy Mix 51 ( jest odrobinkę zbyt ciemny, ale może być).

Ty , jeśli jesteś bardzo, bardzo jasna i ciepła szukaj w numeracji 13-tek z vanilla czy beige w nazwie. Jeśli jesteś odrobinę ciemniejsza np. od Basi z Basia-Blog to możesz próbować 21-nek.
Spróbowałam zrobić swatche, ale ja nie umiem dobrze . Nałożone są bardzo, bardzo grubą warstwą.
I tak:
Na dużym zdjęciu od lewej jest Neauty Olive Light, potem:
- Hera Black Cushion 21 Vanilla . Tu żałuję, że nie wzięłam 13 Ivory. Bo ta vanilla jest o pół tonu za ciemna (może ciut zbyt ciepła), ale wpasowuje się bardzo dobrze. Nie widać różnicy między twarzą a szyją, chyba, że specjalnie i długo się przygladam. Swatch jest bardzo gruby, więc wygląda ciepło i nieco brzoskwiniowo. W rzeczywistości nikt tak grubo podkładu nie nakłada, więc na jasnych (ale nie ekstremalnie) neutralnych i ciepłych cerach będzie ok.
-April Skin Magic Snow Cushion kolor 21 (w czarnym opakowaniu)- nieco jaśniejszy od Hery i bardziej neutralny (moze ciut chłodniejszy). Bardzo ładnie dopasowuje się zarówno do twarzy jak i szyi.
-następny to Pixie Cosmetics Vanilla Delight
- kolejny: Chico& Chica Matt Cushion kolor 21. Naprawdę matowy , ale nie tak płasko matowy jak zdarza się do matującym drogeryjnym podkładom. Neutralny w kierunku lekkiego beżo-żółtawego. Jasny, doskonale dopasowujący się.
-Laneige BB Cushion Pore Control. Kolor 13 Ivory. Najjaśniejszy, jaki mam. Neutralny, świetnie dopasowujący się, czasem wydaje mi się, że odrobinę zbyt jasny.
- ostatni to tak dla porównania Maybelline Fit Me Matte &Poreless 105 (mam jeszcze 110 , ale w wersji dla skóry suchej , bo o niebo lepszy)- dałam tak dla porównania.

Na palcowych swatchach:
- Hanyul Luminant Cusion kolor 21. Zapomniałam dać go do pierwszego zdjęcia. On ma ton pośredni pomiędzy Herą a April - neutralno- ciepły, dla mnie ćwierć tonu zbyt ciemny, ale wpasowuje się i robi takiego photoshopa, że hohohoho. Potem wspomniany Laneige i Hera.
Na ostatnim zdjęciu znów te,o których pisałam + Maybelline Fit Me Matte &Poreless 105..
Od najjaśniejszych w mojej opinii: Laneige, April, Chica&Chico, Hanyul, Hera.

One w rzeczywistości na pewno nie są tak brzoskwiniowe, bardziej ciepło-neutralne (chyba ich za dużo 'przyszpachlowałam ). Najchłodniejszy (mam na myśli neutral bez większej przewagi ciepłych tonów) z nich to Laneige, potem April. Żaden nie ma w sobie ani grama różu. Hera, pomimo super opinii w necie, jest najbardziej kapryśna - czasem nie dogaduje się z korektorem, czasem z pudrem, a czasem wygląda cudnie.

Z tych, co mam dla Golden Fair ( bardzo jasnego)no to chyba celowałabym w Laneige 13, potem w Chica& Chico i April. Hera ma 13, ale ...no tania nie jest i to taka troszkę loteria. Jeśli jesteś, normalnie jasna (blada, ale nie śnieżka) - to możesz szukać w 21-nkach. April i Chica&Chico są w okolicach Bourjois Healthy Mix Light Vanilla 51, ale znacznie lepiej dopasowują się do koloru cery (Bourjois lekko mi się od szyi odcina). Laneige jest tak z pół tonu jaśniejszy, Hera i Hanyul odrobinkę ciemnejsze . Żaden u mnie nie oksyduje. Żaden nie odcina się w widoczny sposób od szyi.

Z drogeryjnych zaczynam zachwycać się Maybeline Louminous&Smooth. Jest żółty, jaśniutki (takie coś a'la Nars Syberia czy Gobi), nie ma brzoskiwini czy nie daj boże różu. Pięknie rozprowadza się gąbką na filtrach.

Przepraszam za off (choć cushiony tez mają filtry ), ale żeby nie było tak zupełnie nie w temacie to przyszedł mi dziś najnowszy SVR AK Secure DM Protect. Jeśli będzie się tak zachowywał z makijażem, jak bez - to przestaję kupować azjatyckie filtry.
Nałożyłam całe dwie pompki, jak instrukcja przykazała - po 5 minutach cera wygląda jak po nałożeniu normalnego kremu. Ale nic więcej nie piszę , dopóki dokładnie nie przetestuję.

P.S Właśnie podejrzałam zdjęcia i pojęcia nie mam, czemu Chica& Chico na pierwszej focie tak ciemno wyszedł. On jest naprawdę dużo jaśniejszy (na palcach dużo lepiej widać). Chyba rękę pod złym kątem miałam - sorry
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sw1.jpg (47,2 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sw2.jpg (118,6 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sw3.jpg (90,0 KB, 40 załadowań)