Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Gdzie wolałabyś mieszkać? Duże czy mniejsze miasto?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-04-24, 21:21   #184
Aisza21
Wtajemniczenie

Dot.: Gdzie wolałabyś mieszkać? Duże czy mniejsze miasto?

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Pięknie. Co to za miasto?
Myślałam ,że ktoś zgadnie:P
Ełk - powiatowe miasto 60 tys. mieszkańców, położone na Mazurach. Kilka jezior na terenie miasta, a na terenie powiatu mamy ich ponad 100. Jest pięknie. Dużo zieleni, lasów dookoła w bród. Nie ma korków, ani męczących dojazdów. Zarobki wiadomo są mniejsze niż w dużych miastach, ale też koszty mieszkaniowe są jednak mniejsze. Mieszkania są niedrogie - nowe deweloperskie ok. 3 tys/m2, używane można kupić nawet za 2-2,5 tys./m2. Szeregówka od dewelopera w mieście na nowym osiedlu 360 tys za 120m2, dom wolnostojący nad jeziorem pod miastem 300 tys od dewelopera. Mamy 2 kina, teatr, Centrum Handlowe, całą promenadę pubów i dyskotek nad jeziorem, 3 plaże miejskie i od groma plaż dookoła miasta i nie wiem co tam jeszcze trzeba do szczęścia. Nigdy nie byłam specjalnie rozrywkowa, ale miasto ma dosyć bogatą ofertę, szczególnie latem dużo się dzieje. Tak naprawdę nie muszę jeździć na wakacje, żeby wypocząć - nie muszę nawet brać urlopu ,żeby gdzieś jechać. Wystarczy ,że po pracy pójdę sobię na plażę się wykąpać lub w weekend wybrać sobie nad jakie jezioro chcę pojechać. A jak ktoś mieszka jeszcze w domu nad jeziorem, własną łódkę itp to już w ogóle raj. Wbrew pozorom u nas to nie jest takie trudne, bo jezior jest dużo , a nieruchomości nie są takie drogie jak w dużych miastach.

Edytowane przez Aisza21
Czas edycji: 2018-04-24 o 21:31
Aisza21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując