2018-04-24, 21:21
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gdzie wolałabyś mieszkać? Duże czy mniejsze miasto?
Cytat:
Napisane przez cava
Pięknie. Co to za miasto?
|
Myślałam ,że ktoś zgadnie:P
Ełk - powiatowe miasto 60 tys. mieszkańców, położone na Mazurach. Kilka jezior na terenie miasta, a na terenie powiatu mamy ich ponad 100. Jest pięknie. Dużo zieleni, lasów dookoła w bród. Nie ma korków, ani męczących dojazdów. Zarobki wiadomo są mniejsze niż w dużych miastach, ale też koszty mieszkaniowe są jednak mniejsze. Mieszkania są niedrogie - nowe deweloperskie ok. 3 tys/m2, używane można kupić nawet za 2-2,5 tys./m2. Szeregówka od dewelopera w mieście na nowym osiedlu 360 tys za 120m2, dom wolnostojący nad jeziorem pod miastem 300 tys od dewelopera. Mamy 2 kina, teatr, Centrum Handlowe, całą promenadę pubów i dyskotek nad jeziorem, 3 plaże miejskie i od groma plaż dookoła miasta i nie wiem co tam jeszcze trzeba do szczęścia . Nigdy nie byłam specjalnie rozrywkowa, ale miasto ma dosyć bogatą ofertę, szczególnie latem dużo się dzieje. Tak naprawdę nie muszę jeździć na wakacje, żeby wypocząć - nie muszę nawet brać urlopu ,żeby gdzieś jechać. Wystarczy ,że po pracy pójdę sobię na plażę się wykąpać lub w weekend wybrać sobie nad jakie jezioro chcę pojechać. A jak ktoś mieszka jeszcze w domu nad jeziorem, własną łódkę itp to już w ogóle raj. Wbrew pozorom u nas to nie jest takie trudne, bo jezior jest dużo , a nieruchomości nie są takie drogie jak w dużych miastach.
Edytowane przez Aisza21
Czas edycji: 2018-04-24 o 21:31
|
|
|