Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy październikowe 2018 cz. II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-04-25, 09:20   #476
Polinezyjka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II

Cytat:
Napisane przez Apola88 Pokaż wiadomość

Suqub a ty widze w w 16 tyg.jak ja. Jak to czuć te ruchy na tym etapie? Wczoraj lezalam i nagle poczulam takie jak by laskotanie od środka tak nisko az sie smiac zaczelam bo to bylo dziwne uczucie i serce do gardła mi podeszlo chyba z wrazenie. To moglo byc to? Nigdy wczesniej czegos takiego nie czulam.
Dokładnie tak to czułam 2 tyg temu !! takie muskanie i łaskotanie od środka.
ALe tylko z pare razy i tyle. Mała ma dużo miejsca to może pójsć bardziej w głąb i nie dosiegać do góry brzucha.

Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość
Ja mam Aero Kid inhalator i jest całkiem ok. Polecam. Ma 3 końcówki w zależności, które drogi oddechowe chcemy instalować, 2 maseczki dla dorosłych i niemowląt i ustnik. A jeśli chodzi o szybkość inhalacji to nie też jest ok.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Zazdroszczę ruchów. U mnie chyba coś się zaczyna albo mi się wydaje. Chociaż łożysko mam częściowo na przedniej ścianie także nie nastawiam się, że szybko poczuje coś wyraźnego.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dzięki za polecenie ! my mamy diagnosis ale no już tak wymęczony jest
ja w ciąży namiętnie się inhalowałam przy najmniejszym przeziębieniu, potem młodą, teraz obie hehehe z pewnością , za jakiś czas zmieniać będę na inny to zapisuję na mailu by nie zagineło.

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Moje też czasami mnie łaskocze, delikatnie jakby hmm ryba ogonem musnęła ale teraz to tak ewidentnie regularnie czułam takie dotykanie.

RUCHY
kurcze ja w 1 ciaży - łożysko z tylu - przegapiłam te muskania i bąbelki, poczułam dopiero w 19 tc takie coś jakby mi drgał mięsień z przodu, tak jak czasem jest skurcz mięśnia w nodze, albo smialam sie ze kojarzy mi sie to z taka wibracja jakbym smsa dostala w brzuchu

no a tym razem w 16 tc poczulam te bąbelki achhh
a potem cisza i cisza i cisza
i w zeszlym tygodniu mnie panna cos tam kopala i juz wiedzialam ze to to bo to dokladnie te spiecia miesni/nerwow byly
i teraz znow cisza i cisza i cisza .... oszaleje z nia
Sara jak zaczela mnie zaczepiac to juz z dnia na dzien bylo to codziennie i coraz mocniej. A ta pozaczepiala i przstała

Nie mogę się już doczekać regularnych ruchów i obserwowania jak brzuch skacze Uwielbiam to

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Ja pamiętam jak w 1wszej ciąży mówili mi, że to na pewno nie to bo za wcześnie ale ja swoje wiedziałam.
O mi tak samo w pt lekarka powiedziała pffff , ja jej mówię, że czuje już ruchy, a ona , że z pewnością to za wcześnie.
To tłumaczę, że czuję dokładnie to samo co w 1 ciąży .... no i pokręciła nosem heh
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora