Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy październikowe 2018 cz. II
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-04-25, 08:29   #478
krysztalek88
Zadomowienie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
xxboo
och kciuki za szpital, zeby szybko zlecialo ! ja nie cierpie szpitali ;/ mam zamiar w nich byc 2 razy, raz poprzedni porod i raz kolejny i finito

ja też mam taką teorie chociaż teraz od razu widziałam wyrostek płciowy że dizewczynka

Esti10
och nie dziwie się, że Cię nastraszyła !! nie widzisz monitorka? ma tylko jeden? mnie to zawsze uspokaja jak od razu zobaczę to co ona na monitorze, a raz byłam w miejscu gdzie nic nie widziałam.
A z rzyganiem och mam przyjaciółkę, która w obu ciążach codziennie musiała wymiotować. Do końca ciąży. Jej siostra identycznie, i mama też. W każdej ciąży. No kosmos. Ale mowi, że nie miała mdłośći tylko te wymioty pojedyńcze z rana. Tzn mdłości 3-4 msc a potem już lepiej.
oby Ci jednak przeszło bo to bardzo uciażliwe

Mila
rozciągaj się chociaż

Jeju dzięki za tą opinie !!!
ja miałam cebuszkę, ale wysypał mi się wkład no i tak była eeeee wykochana, że do wywalenia. Teraz waham się czy znów kupić to samo czy coś innego, ale nie znam nikogo kto miał to i inną by porównać.
Także mnie przekonałaś szukam w literę C , a powiedz mi jak z nią śpisz? Pod głowę i idzie za tobą tak, że opierasz na niej plecy i mięzy nogi dół?

Z cebuszką było mi super bo nogę kładłam na nią , szczególnie jak wielki brzuch był to było idealnie. Zaś cały czas brakowało mi oparcia pod plecy, które zaczynały mnie boleć coraz częściej pod koniec. Aż sobie rulony robiłam z koca i kładłam pod plecy.

magdenka
gratuluje syna !! <3

Tenebre
współczuję Ci bardzo tych bóli trzymaj się !

właśnie wczoraj przyrównywałam

w 17 tc i 2 dniu bylam na usg z Sarą i ważyła 150 g
a w pt byłam w 17tc 3 dzień i młodsza waży 162 g

ale z Sarą mialam ciążę młodszą o dokładnie tydzień, a teraz o kilka dni więc powiedzmy, że idą u mnie łep w łep.
A młodsza ma teraz 15 cm.

z Wagą jest tak, że od pewnego moemntu podają , bo przed genetycznym jest to bez sensu, za mało ważą, od genetycznego już zaczynają często podawać z tego co mi się kojarzy (mogę się mylić).
Póki co śpię ta zamknięta strona do brzucha. Głowę kładę na jednym rogu, więc poduszka poszła w kąt, A drugi róg między nogi. Pewnie jak brzuch urośnie to będę odwrotnie używać tj. Otwarta stronąbrzuch. Póki co 14t6d A brzuch tylko wieczorem się pokazuje także [emoji6]

U nas za to dzidziuś ze zdjęć usg wydaje się być kopią brata i coś czuje, że jak się potwierdzi płeć to będę miała klona w domu 🤣🤣

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Dokładnie tak to czułam 2 tyg temu !! takie muskanie i łaskotanie od środka.
ALe tylko z pare razy i tyle. Mała ma dużo miejsca to może pójsć bardziej w głąb i nie dosiegać do góry brzucha.

Dzięki za polecenie ! my mamy diagnosis ale no już tak wymęczony jest
ja w ciąży namiętnie się inhalowałam przy najmniejszym przeziębieniu, potem młodą, teraz obie hehehe z pewnością , za jakiś czas zmieniać będę na inny to zapisuję na mailu by nie zagineło.

RUCHY
kurcze ja w 1 ciaży - łożysko z tylu - przegapiłam te muskania i bąbelki, poczułam dopiero w 19 tc takie coś jakby mi drgał mięsień z przodu, tak jak czasem jest skurcz mięśnia w nodze, albo smialam sie ze kojarzy mi sie to z taka wibracja jakbym smsa dostala w brzuchu

no a tym razem w 16 tc poczulam te bąbelki achhh
a potem cisza i cisza i cisza
i w zeszlym tygodniu mnie panna cos tam kopala i juz wiedzialam ze to to bo to dokladnie te spiecia miesni/nerwow byly
i teraz znow cisza i cisza i cisza .... oszaleje z nia
Sara jak zaczela mnie zaczepiac to juz z dnia na dzien bylo to codziennie i coraz mocniej. A ta pozaczepiala i przstała

Nie mogę się już doczekać regularnych ruchów i obserwowania jak brzuch skacze Uwielbiam to

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

O mi tak samo w pt lekarka powiedziała pffff , ja jej mówię, że czuje już ruchy, a ona , że z pewnością to za wcześnie.
To tłumaczę, że czuję dokładnie to samo co w 1 ciąży .... no i pokręciła nosem heh
O to to też tęsknię za tymi przemieszczającymi się nóżkami! Boskie uczucie, a jakie zabawne widzieć przez skórę pelzajacą stópkę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz