2018-04-26, 23:03
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Laserowa korekta wady wzroku
Cytat:
Napisane przez Friese
napewno to ogromna wygoda zycia ale jak masz po tym nosic soczewk ito chyba nie warto....
ja poszlam bo juz oko przestalo tolerowac soczewki,
mialam -7 prawie oraz -11 (-9 oraz -2 astygmatyzm) i w mavicie powiedzieli ze tylko SMILE i przewidzieli ze 100% pewnoscia ze bede miec 0 i -2
tak jest ale w tym gdzie mam -2 mam caly czas niedowidzenie (przed operacja i po tez mam) wiec jakby nie uzywam tego oka.
ale mam rozszczepianie swiatla noca i operacje mialam w maju 2016 ale nie zaluje.
|
hej, możesz coś więcej napisać o swoim rozszczepieniu światła nocą? Czy widzisz takie białe aureolki naokoło źródeł światła czy może coś innego?
Mnie światło rozszczepia się na poszczególne kolory wiec widzę kolorową tęczę i to w takich jakby krótkich czterech odcinkach naokoło źródła światła...strasznie to dziwne i nawet optometrystka mi powiedziała, że pierwszy raz słyszy o czymś takim... Lekarz natomiast uspokoił mnie, że to minie tylko trzeba czasu..
U Ciebie widzę już dwa lata po zabiegu i nadal masz takie same rozszczepienie jak zaraz po zabiegu? Czy coś się zmieniło?
|
|
|